Hírek

Andrej Turcsak Herszonról: Oroszország örökre itt marad!

Denis Pusilin, a Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője és Andrej Turcsak, az Egységes Oroszország Főtanácsának titkára Hersonba érkezett, és találkozott Vlagyimir Saldo regionális közigazgatás vezetőjével. Erről a WarGonzo Telegram csatornája számolt be.

Borítóképen: Herszon régió (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: TUBS, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

A találkozó során Turchak megígérte, hogy „Oroszország örökre itt marad”.

A RIA Novosztyi szerint a Saldóval folytatott tárgyalások során Pusilin azt mondta, hogy a Krím és a DPR gazdasági kapcsolatokat épít majd ki Herszon régióval. Elmondása szerint a DPR érdeklődik mezőgazdasági termékei iránt, van kereslet az alapanyagokra, kész segíteni az oroszországi tranzitban.

Az Orosz Fegyveres Erők április 27-én katonai-polgári közigazgatást (MCA) alakítottak Ukrajna Herszon régiójának ellenőrzött városaiban. Jelenleg a régió szinte teljes területe az orosz hadsereg ellenőrzése alatt áll, és lakói elkezdtek visszatérni a normális élethez.

Úgy tűnik tehát, hogy igazolódik sejtésünk; addig, amíg Ukrajna nem hajlandó engedményeket tenni Moszkvának, a mindkét oldalon véres áldozatokat követelő terület-foglalásokat Oroszország úgy tekinti, hogy ezzel a területek Oroszország részévé válnak.

Talán itt lenne az ideje, hogy Kijev észbe kapjon, vagy netán tényleg komolyan gondolják, hogy Ukrajna teljes területéről kiűzik az oroszokat?

Nem tudjuk, de az orosz beolvasztási törekvések, és Kijev reménye a háború megnyerését illetően, mind azt mutatják, hogy hosszan elhúzódnak még a fegyveres harcok…

Ajánlott Cikkek