Hírek

Anonymous „kiberháborút” hirdet Oroszország ellen

Az „Anonymous” hackercsoport „kiberháborút  hirdetett Oroszország ellen, azt állítva, hogy sikeresen támadnak és támadtak számos orosz kormányzati webhelyét.

borítókép : https://commons.wikimedia.org Anonymus

A csoportot képviselő közösségi oldalak csütörtök este bejelentették, hogy „hivatalosan kiberháborúban állnak az orosz kormány ellen”, és több tucat webhelyet támadtak meg az ország ukrajnai katonai akcióira válaszul.

Az orosz kormány, a Kreml, a Duma, a Védelmi Minisztérium és az RT webhelyeit egyaránt érintette a látszólagos kibertámadás, egyes webhelyek lelassultak, mások pedig a nap folyamán hosszabb időre offline állapotba kerültek.

„F**k #Putyin… #Ukrajna népét támogatjuk… Légió vagyunk. Nem felejtjük el azokat az életeket, amelyeket Putyin rezsimje alatt veszítettek el” – írta a Twitteren a csoporthoz kapcsolódó egyik fiók, egy másik pedig azt írta : „A Putyin bűnözői rezsim nagyon nehezen fog kilábalni a támadásainkból!”

Egy másik bejegyzésben az Anonymous képviseletét állító fiók azt mondta , hogy bár tevékenységei „az orosz kormányt célozták meg”, „ elkerülhetetlen az is , hogy a magánszektort is nagy valószínűséggel érinteni fogja”.

Az Anonymoushoz kötődő hackerek korábban sok más mellett támadtak amerikai kormányzati weboldalakat, a Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA), a Westboro Baptista Egyházat, az ISIS-t, a Szcientológia Egyházat és az Epilepsia Alapítványt – amelyet 2008-ban villogó stroboszkópokkal vettek célba .

rt.com

Ajánlott Cikkek