Hírek

Aresztovics megmondta, mikor lendül ellentámadásba az ukrán hadsereg

Olekszij Aresztovics, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója szerint május végére – június elejére olyan mennyiségben érkeznek majd nyugati fegyverek Ukrajnába, amelyek bizonyos területeken megváltoztathatják az erőviszonyokat.

Borítóképen: Olekszij Aresztovics az Ukrinformnál (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Kozubenko, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Aresztovics kiemelte, hogy június közepéig Ukrajnának meg kell kapnia partnereitől a fegyvereket.

„Ezért heves harcok kezdődhetnek még július előtt, de az ukrán fegyveres erők ekkor már előre nyomulnak” – mondta a tanácsadó, majd így folytatta:

„Ezért megpróbálják átcsoportosítani erőiket és harcolni fognak, vagy védekező állást foglalnak el hadműveleti tartalékokkal. Ehhez április 1-től behívják a sorkatonákat. Oroszország máshonnan nem tud katonákat csatasorba állítani.”

Ezek szerint az utóbbi időben tapasztalható orosz előrenyomulásnak (kötve hisszük, hogy az Aresztovics által közölt információról nem tudnak az oroszok…) az oka többek között az, hogy megelőzzék a nyugati fegyvereket, azaz június közepéig le akarják rendezni a „Donbász-kérdést”, ahol ki akarják iktatni a legütőképesebb ukrán haderőt.

Erre utalnak a harctéri események is, és sok más tényező is. Ezek szerint tehát az orosz haderőnek van olyan másfél hónapja arra, hogy dűlőre vigye a dolgot. Persze utána sem feltétlenül lesz az, amit Aresztovics mond (neki sincs üveggömbje), de arra lehet számítani, hogy ha addig nem viszik dűlőre a dolgot, akkor még hosszabban elnyúlhat a háború.

A háború alapjában véve nem jó, tehát minél hamarabb kellene békét kötni, de most erre egyik fél sem látszik nyitottnak.

CVikkünkhöz felhasználtuk a karpatinfo.net írását.

Ajánlott Cikkek