Magyarság Történelem

Árverésen a híres Ikarusok!

A BKV a forgalomból nem is olyan régen kivont buszait érverésre bocsájtja, így bárki tulajdonosa lehet egy 200-as vagy éppen 400-as Ikarusnak. Van köztük 280-as, 260-as 412-es, 435-ös, illetve ezek különböző változatai.

Boirítóképen: Utolsó garázsmenet…

A most kalapács alá kerülő buszok között vannak Volvo gyártmányok is, de mi ezekkel nem foglalkozunk, amit tudunk róluk az annyi, hogy annak idején a leggyengébb motorral, ámde légkondicionáló berendezéssel ellátva kerültek Budapest útjaira, így nem voltak alkalmasak olyan területeken a folyamatos használatra, ahol volt pár emelkedő…

A most árverésre kerülő buszo9k közül egy-két példány:

A járművekre még 10-14 napig lehet licitálni, kikiáltási áruk 620 ezer és 1,97 millió forint között mozog.

Egyébként nemcsak buszokra, de más egyéb tárgyakra is lehet licitálni, például az M3-as metróállomásról származó kék kukákra, különböző jelzőtáblákra, tartókeretekre, állomásnévtáblákra, és akár vészkijárat feliratú plexitáblákra is le lehet csapni.

Amint látható, egy-egy buszt megvenni nem lehetetlen, de fel kell hívnunk a figyelmet, hogy nem a vételár, hanem a fenntartás költségei azok, amelyek ezeknél a régi gépeknél igencsak el tudnak szállni, márpedig azért nem érdemes megvenni ezeket a sokat látott gépeket, hogy aztán valahol a hátsóudvarban rohadjanak el!

Ajánlott Cikkek