Hírek Videók

Átfogó béketárgyalásokat sürgetett az ukrán elnök – Kész tárgyalni területi kérdésekről is?

Átfogó béketárgyalásokat sürgetett Oroszországgal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat hajnalban közzétett, legújabb videóüzenetében, melyben egyben arra figyelmeztetett, hogy Oroszországnak nemzedékekre lesz szüksége, hogy kiheverje a háborús veszteségeket.

Borítóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meglátogatta a Signi előretolt állásait Luhanszkban, 2019. május 27. (forrás: https://www.president.gov.ua/photos/prezident-ukrayini-volodimir-zelenskij-vidvidav-peredovi-poz-2929 via commons.wikimedia.org, szerző: Ukrajna Elnöki Adminisztrációja, licenc: CC BY 4.0)

“Azt akarom, hogy mindenki hallja, amit mondok, különösen Moszkvában. Itt az idő, hogy találkozzunk, ideje, hogy beszéljünk”– hangoztatta az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszéde a háború 23. napjának eseményeiről

Eddig a friss hír, melynek forrása: origo.hu

Ez a felhívás az ukrán elnök részéről talán reakció Vlagyimir Putyin orosz elnök alábbi idézett szavaira:

„Azok az emberek, akik a Donbászban éltek és élnek, szintén nem értettek egyet a puccssal. Azonnal büntető hadműveleteket szerveztek ellenük. És nem egyedül. Azonnal blokád alá helyezték őket, szisztematikus ágyúkból lövöldöztek, és légicsapásokat hajtottak végre” – mondta Putyin, majd hozzátette, hogy mindezt nem lehetett megoldani pusztán a szakadár államok területén, mert az csak annyit jelentett volna, hogy új frontvonalak keletkeznek! 

Úgy tűnik tehát., hogy Zelenszkij megértette; az orosz csapatok addig nem állnak meg, amíg Ukrajnát teljes egészében el nem foglalják. Ez pedig már rá is negatívan hatna… Addig ugyanis, amíg “el tudja adni” a nagy honvédőt, személyes pozíciója a harcok kitörése előtti szintről csak emelkedhet, de abban a pillanatban, hogy elveszít egy háborút, ami egy rombadőlt országot hagy maga után, már nem biztos, hogy népszerű marad…

Itt az ideje tehát az érdemi tárgyalásoknak, és bizony előbb-utóbb az ukrán elnöknek bele kell mennie a Krím és a szakadár területekről szóló, igen vitás kérdések rendezésébe is, amiktől eddig mereven elzárkózott.

Vagy az ukrán elnök netán tudja, hogy bizonyítékok vannak korábbi ténykedéseire, ahogy a biolaborokról is kiderültek, hogy mégiscsak voltak?

Ajánlott Cikkek