Erdély Hírek Történelem Vélemény Vélemény-cikkeink Világ

AUR listások: Nicolae Roman, Francisc Tobă

A két alak sötét tettek elkövetője, és az elmúlt harminc év során nem vonták felelősségre őket – most pedig egy ország parlamentjében kaphatnak szerepet…

Nem szeretnénk velük sokat foglalkozni, csak egy pár „érdekességet” idézünk fel:

  • Roman december 17-én egy katonai egységet vezetett, akiket a forradalom első napjaiban vezényeltek ki. Arra a kérdésre, hogy miért voltak a helyszínen lőtt sebekkel áldozatok, azt válaszolta, hogy a katonák a levegőbe lőttek, ez lehetett az ok (talán a visszaeső golyók öltek meg Temesváron 126 embert?).
  • Tobă hadnagyként egy olyan katonai egységben szolgált, akik a kórházból sebesülteket gyűjtöttek össze, azokat a kórház minden tiltakozása ellenére elvitték egy sportcsarnokba, ahol megverték, megkínozták őket.

Milyen ország az, ahol köztörvényes bűnözők ülnek a parlementben? Gondoljunk bele; ezek nem ám egyszerű lótolvajok – mint sokan mások… – hanem valójában háborús bűnösök. Nekik egy sötét magánzárka járna életük végéig, nem parlamenti szék! Ha esetleg mégis bekerülnének abba a középkori komfortú börtönbe, ami kijár(na), már csak hosszú életet kívánhatunk nekik!

Ajánlott Cikkek