Hírek

Az a Juszt László jön elő Kádárral, aki az ÁVH verőlegényénél kezdte a szakmát…

Ipper Pál tanítványa, a baloldal megmondóembere ismét „hallatta hangját” egy facebook bejegyzés formájában. Hát, ez megint siralmasra sikerült, ráadásul akkora öngól, hogy szakad a háló! Íme:

Borítóképen: Juszt László a Magyar Televízió 1988. október 31.-i adásában (forrás: nava.hu)

Nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon honnan a határtalan gyűlölet Orbánban Kádár irányában? Végülis a saját édesapja is, mint…

„Nagyon régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon honnan a határtalan gyűlölet Orbánban Kádár irányában? Végülis a saját édesapja is, mint pártitkár »beosztottja« volt. A kedves papa a külföldi kiküldetés idején nem kereshetett olyan nagyon rosszul. Ő maga élvezte a kiváltságokat, hiszen nem mindenki kaphatott helyet a szakkollégiumokban. Ahogyan ő is utalt rá nem egyszer, annak az »átkosnak« köszönheti a diplomáját, s azt, hogy kijött a nyomorból. S valóban, ha a háború után – valamilyen formában – a Horthy rendszer maradt volna meg, akkor Orbánról, csak a falujában tudhatnának néhányan. Az ő családjától nem vett el semmi az a rendszer. Ellenkezőleg csak kaptak. Akkor mégis miért ez a gyűlölet Kádárral és a rendszerével szemben? Azt hiszem megtaláltam. Kádár olyanokat mondott és tett, amit Orbántól nem lehet elvárni.”

Nos, Ipper Pál tanítványa ismét nagyot alkotott – szerinte… Ahogy közeleg a választás, egyre kétségbeesettebb bejegyzéseket tesz, és ez a kétségbeesés nem véletlen! Mi lesz, ha nem nyer Ferkó, vagy Klárika? Hát, az szörnyű lenne – Juszt Lászlónak, aki egyébként a rendszer kegyeltje volt a kommunista éra alatt (és most is hithű pártkatona!), és egyáltalán nem zavarja, hogy aki – mint ő – 1981-től hosszú évekig a Magyar Televízió Hiradó című műsorába készített interjúket, illetve egyes adásokat szerkesztett is, azbizony nem is lehetett más akkor sem, mint hű pártkatona.

A Kádár-videóról meg csak annyit; egyértelmű, hogy Juszt Lászlónak még mindig Kádár elvtárs a mérce, ő az ideológiai vezér, így halála után jó harminc évvel is.

Ahogy az MSZMP-ből alakult MSZP, és az MSZP-ből kivált DK esetében sincs ez másképp…

Ajánlott Cikkek