Hírek

Az Adidas még nem, de egy másik világmárka visszatér Oroszországba

Az Adidas szóvivője azt mondta, nem tervezik nyáron a tevékenységének újra indítását Oroszországban

Az Adidas német multinacionális sportruházati és lábbeligyártó cég képviselője válaszolt a márka oroszországi kereskedelmi tevékenységének újraindítására vonatkozó kérdésre. Szavait a TASS idézi .

„Az oroszországi Adidas üzletek és online kereskedelem munkája további intézkedésig szünetel, ez vonatkozik az áruk Oroszországba szállítására is. Nyáron nem tervezik a tevékenység újra indítását” – válaszolta a konszern képviselője.

Korábban egy másik forrás azt mondta , hogy az Adidas azt tervezi, hogy 2022 szeptemberében újra nyitja üzleteit Oroszországban. A Reebok márka pedig, amelynek orosz részlegét eladták egy török ​​holdingnak, már júliusban készül visszatérni.

A kiskereskedelmi egységek dolgozói ugyanakkor elmondták, hogy a legtöbben továbbra is fizetést kapnak és képzésen vesznek részt, a vezetők pedig továbbra is fizetik a szükséges szerződéseket, és dokumentálják a munkaviszonyokat. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy Moszkvában öt Adidas boltot bezártak veszteség miatt, ami a személyzet egy részének leépítésével járt.

Ajánlott Cikkek