Hírek

Az Állami Duma bejelentette „Nyolc nagy ország” megalakulását

A „szankcióháborúban nem részt vevő” nyolc országból álló új csoport vásárlóerő-paritáson (PPP) felülmúlja a régi csoportot a bruttó hazai termék (GDP) tekintetében – jelentette be Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke.

Borítóképen: Nyugati világ Huntington Civilizációk összecsapása című könyvéből, beleértve a félig nyugati/elszakadt országokat, amelyek vagy már a Nyugat részei, vagy a Nyugathoz való csatlakozás folyamatában (forrás: commons.wikimedia.org, Feltöltő: Jirka.h23 , szerző: Canuckguy, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

„A meglévő gazdasági kapcsolatok Washington és szövetségesei általi megszakítása új növekedési pontok kialakulásához vezetett a világban. A szankcióháborúban részt nem vevő nyolc országból álló csoport – Kína, India, Oroszország, Indonézia, Brazília, Mexikó, Irán, Törökország – vásárlóerő-paritáson GDP 24,4%-kal előzi meg a régi csoportot” – írta Vologyin Telegram csatornáján.

Volodin megemlíti, hogy az Egyesült Államok, Japán, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország és Kanada (G7) gazdaságai „továbbra is szenvednek az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók súlya alatt”. Így 2022 első negyedévében az Egyesült Államokban 1,5%-os GDP-csökkenést regisztráltak, az infláció pedig elérte a 8,6%-os maximális szintet.

„Az Egyesült Államok saját kezével teremtette meg a feltételeket annak, hogy az egyenlő párbeszédet és kölcsönösen előnyös kapcsolatokat kiépíteni kívánó országok ténylegesen „új G8-at” alkossanak Oroszországgal” – írja Vologyin.

Nos, a Sárkányhoz és a Medvéhez csatlakozott még pár állam, amelyek a világ lakosságának ~48%-át képviselik, ami nem kevesenn, mint ~3,8 milliárd embert jelent!

Ezzel szemben az említett ellenoldal, a G7 mindössze 772 millió embert jelent, a Föld népességének 9,72%-a, de ha ezt a csoportot kiegészítjük az EU-val, illetve Ausztráliával, akkor is csak ~1 milliárd embert, a Föld népességének mindössze 12,5%-át képviselő országcsoportról beszélünk.

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy azon országok diktálnak ma, amelyek a Föld népességének egy nyolcadát képviselik! Mi ez, ha nem gyarmati rendszer?

Ebből lett most elege azon nagyobb országoknak, amelyek viszont majdnem a világ lakosságának a felét képviselik! Kell mondani, hogy ezeben az országokban a gazdasági növekedés a többszöröse? Mert az lehet, hogy ma még csak a világ GDP-jének a 25-30%-át állítják elő, de;

  • Ezekben az országokban van a valós termelés, és
  • növekedésükkel hamarosan behozzák a G-7, meg általában az Egyesült Államok szövetségeseit.

Ne legyenek kétségeink, az Ukrajnai háború, vagy éppen a Tajvannal kapcsolatos problémák a fenti pár sorban taglalt helyzet okán alakultak ki!

Ajánlott Cikkek