Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Az amerikai álmom…hát az már nincs

Annak a korosztálynak a gyermeke vagyok akinek még Amerika egy álom volt. Álmodtam gyermekként a Cooper által leírt őserdőkben huronokra vadászva, majd Karl May képzelt prérijén Winnetouval komanycsok nyomában jártam. Majd boroválaltlanul , verejtékben úszva félelem nélkül együtt húztam coltot Yul Brynnerrel majd Clint Eastwooddal…. Sajnos ezekből az álmokból hamar felébredtem, de Amerika Amerika maradt . A gulyáskommunista legvidámabb barakkból minden amerikai dolog olyan szabadnak boldognak tűnt ezeknek a szinonímája Amerika volt számomra. Majd egyenruhát húztam sokszor sokfelé. Szolgáltam tiszteltem és tisztelegtem mindenkinek aki kiérdemelte, először rang majd később emberi értékek miatt. 

Változik a világ…Mondják, Én még úgy nőtem fel, hogy nem volt baj kimondani, hogy azért néztük a cseszlovák tv-t mert a jégtánckor alig vártuk, hogy Katarina Witt bugyija kivillanjon a szoknya alól a  kűr alatt…Fúj most már férfisoviniszta vagyok. Csodálva néztem Merlen Ottey  testét és nem volt gond , hogy az mondtuk fekete párduc….Aztán egyenruhában értek az első pofonok… 

Erős vagy ? Ok. Ügyes vagy ? Ok. Jól beszélsz angolul? Ok. Kár hogy csak magyar vagy…Hányszor hallottam, te jó Isten…eleinte motivált…eleinte…Majd elkezdett dühíteni…Ma meg már, köszönöm Istennek, hogy nem lettem amerikai.  

A minap láttam megint a Rambo első részét … Minden benne van amiért ma már szinte utálom az úgynevezett amerikai álmot. Miért? Mert egyszerűen nem létezik. És nem is létezett soha, csak a képzeletemben. Kezdve a felismerésemtől, hogy egy földrész lakosságát pusztították el vagy züllesztették le teljesen, hogy aztán egymásnak fordítva rezervátumban mutogassák őket…jó pénzért kultúrájuktól identitásuktól megfosztva. A szabadság és demokrácia nevében írtanak mindent ami nem fér bele az ő mércéjükbe. Na ebben tényleg egyenlőség van mert írtottak írtanak fehéret, arabot feketét, ázsiait…mindegy hogy kit csak pénzt lehessen a véréből csinálni.

Ez a modernkori aranymosás, csak itt nem a vízben hanem a vérben gázolva kell az aranyat keresni. 

Ez lett az én amerikai álmomból. A bátor hőseimből akik szemtől szemben legyőztek mindenkit az igazság nevében…Ma már ott tartunk, hogy , találtak maguknak új modernkori rabszolgákat, akik nem is tudják magukról hogy mit tesznek velük. Ott tartunk, hogy ebben a kifordult világban értékekről becsületről törvényességről erkölcsről papolnak azok, akiket még az én amerikai álmomban Nürnbergben elítéltek volna el emberiség elleni bűncselekményekért. 

Hazudoznak a család szentségéről a filmjeikben médiájukban, majd szemen köpve az Isten és biológia erkölcs szabályait ott rúgnak ebbe a szentségbe ahol csak lehet. Ócskáznak, fasisztáznak mindent mindenkit aki a megváltoztathatatlan szabályokra felhívja a figyelmet. Ha több mint ezer éves kultúránk értékeit emlegetem, a csillagos lobogóval takaróznak, mint olyan lepellel ami mindent bűntelenné tesz. Hát nem ,ez nekem már nem kell, és ha a csillagokról van szó van nekünk sajátunk a Csillagösvény…az amerikai álom az meg le…szóval már nem érdekel. 

Ajánlott Cikkek