Hírek

Az amerikai igazságügyi minisztérium egy orosz milliárdos jachtját akarja eladni, hogy segítsen Ukrajnának

Az amerikai igazságügyi minisztérium nem zárta ki Vekselberg orosz milliárdos Tango jachtjának eladását

Az amerikai igazságügyi minisztérium el akarta adni a Viktor Vekselberg orosz milliárdos tulajdonában lévő Tango jachtot, hogy segítsen Ukrajnának. Andrew Adams, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának Oroszország elleni szankciók végrehajtásával foglalkozó munkacsoportjának vezetője válaszolt a The Washington Post erre irányuló kérdésére – írja a TASS .

Megkérdezték tőle, hogy lehetséges e a lefoglalt yachtot eladni és ebből származó bevételt Ukrajnának adni fegyvervásárlásra vagy más célokra.

„Általában a vagyonlefoglalásból megszerzett pénzeszközöket, amikor a vagyon teljesen realizálódott, fel kell használni, és a legfőbb ügyész döntése szerint bármilyen módon felhasználható, bizonyos szabályok betartásával, amelyek korlátozzák, hogy ezeket a pénzeszközöket pontosan hová lehet irányítani. – válaszolta Adams.

Szerinte a vagyonlefoglalás fő oka a károsultak kártérítése. „Tehát nem zárnám ki annak lehetőségét, hogy ezeknek az alapoknak egy részét végül így fogják felhasználni” – összegezte.

Április 4 -én jelentették , hogy a spanyol rendőrség az FBI- val közösen lefoglalta Viktor Vekselberg orosz milliárdos vagyonát Palma de Mallorca kikötőjében. Egy 99 millió dolláros jachtot foglaltak le az orosz hatóságokhoz közel álló oligarchák értékes eszközeinek lefoglalására irányuló kampány részeként.

Ajánlott Cikkek