Hírek

Az amerikai náci ukrán állampolgárságot kapott

Kent McLellan amerikai náci bejelentette az ukrán állampolgárság megszerzését

Kent McLellan amerikai náci, aki állítólag részt vett az Azovstal kohászati ​​üzemében vívott harcokban, bejelentette, hogy megkapta az ukrán állampolgárságot. Erről ír a RIA Novosztyi .

„Ukrajnában vagyok. Most kaptam az állampolgárságot” – írta McLellan a Nemzeti Szocialista Mozgalom (USA) privát chatszobájában, ahol ukrán és nyugati szélsőségesek kommunikálnak.

McLellan szélsőjobboldali nézeteiről ismert. Először 18 évesen tartóztatták le 2008 szeptemberében, mert rasszista szlogeneket írt egy Crescent City-i templomra és étteremre. 2010-ben rongálásért és bevándorlók megveréséért ítélték el.

2012 májusában az FBI letartóztatta McLellant és cinkosait, mert terrortámadást készítettek elő a floridai etnikai kisebbségek ellen. 2014-ben, az ukrán Maidan idején McLellan Kijevben tartózkodott , ahol csatlakozott a Jobb Szektor Ukrán Önkéntes Hadtestéhez , és zsoldosokat toborzott az Egyesült Államokban és más országokban.

Az orosz védelmi minisztérium május 20-án jelentette be az Azovstal elfoglalását. A hivatal szerint a földalatti építmények, amelyekben az ukrán harcosok rejtőztek, az orosz fegyveres erők teljes ellenőrzése alá kerültek. Összességében május 16. óta az ukrán Azov zászlóalj 2439 harcosa és az Ukrán Fegyveres Erők katonái, akiket az erőmű területén blokkoltak, letette a fegyvert és megadta magát.

Ajánlott Cikkek