Hírek

„Az amerikai üzemanyagárak emelkedésének valódi oka Joe Biden amerikai elnök adminisztrációjának politikájában rejlik”

Az amerikai üzemanyagárak emelkedésének valódi oka Joe Biden amerikai elnök adminisztrációjának politikájában rejlik, nem pedig külső befolyásoló tényezőkben. Ezt április 6-án, szerdán jelentette ki a Fox Newsnak adott interjújában Dan Eberhart, a Canary amerikai olajtársaság vezérigazgatója.

Borítóképen: USA benzinkút (forrás: web.archive.org via commons.wikimedia.org, szerző: Clotee Pridgen Alloc…, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

„Mindenki tudja, hogy az üzemanyagárak a Biden-kormány kezdete óta emelkednek (…). Politikájuk negatív hatással van” – mondta.

Eberhart szerint az Egyesült Államok kormánya “megpróbál befolyásolni a közvéleményt, hogy (politikai) pontokat szerezzen”, de nem hívja meg az iparág képviselőit, hogy találkozzanak az olajtermelés esetleges növeléséről.

“Az ipar többet akar termelni, de az (amerikai hatóságok) politikája dermesztő hatású, és ez észrevehető” – összegezte a cég vezérigazgatója.

Április 2-án az Egyesült Államok korábbi alelnöke, Mike Pence azt mondta, hogy Joe Biden amerikai vezető az Egyesült Államok modernkori történelmének legrosszabb elnöke. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 14 hónapban az infláció az Egyesült Államokban elérte a 40 éves csúcsot. Az országban is 70%-kal emelkedett a benzin ára.

Egyre több tehát a kritika Joe Biden politikáját illetően – már az Egyesült Államokban is!

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy elfogadjuk, hogy az USA-ban Joe Biden politikája miatt emelkenek az üzemanyagok árai, akkor ez nálunk sincs másként…

Ajánlott Cikkek