Hírek

Az Apple követeli, hogy a Rutube rejtse el az állami médiatartalmakat

Az orosz média-megosztó, videótárhely szálka a Nyugat szemében, mert olyan tartalmakat is elérhetnek a felhasználók, amelyeket a Nyugat nem szeretne megosztani állampolgáraival, és mert azt mondja, hogy az állami médiatartalmak – ha orosz! – hazudnak, és félrevezetők.

Borítóképen: Az Apple Inc. logója (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: BRENDAN MCDERMID, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Azt azért hozzá kell tennünk gyorsan, hogy az összes amerikai háborús film voltaképpen állami támogatással jött létre, és sok közülük nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok nagyságának és erejének demonstrációja. De mi köze van az Apple-nek a Rutube-hoz?

Nos, az amerikai vállalat azt követeli, hogy a Rutube videótárhely rejtse el az orosz állami média tartalmát az iOS alkalmazásban – ami annyit jelent, hogy az Apple okostelefonokkal rendelkezők nem láthatnák ezeket a tartalmakat.

„Az Apple a Rutube alkalmazás moderálási problémájának kétféle megoldását javasolja: az alkalmazást csak orosz felhasználók számára tegyük elérhetővé, vagy távolítsuk el az államilag támogatott médiák tartalmát” – közölte a cég.

Nyilván nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy az orosz állam támogatásával létrejött, és a Rutube felületein elérhető videók között vannak szép számmal propaganda célzatúak. Ahogy ez így van más videómegosztó alkalmazásoknál, amelyeken pedig a nyugati propaganda folyik éjjel-nappal.

Mi következik ebből? Semmi más, csak a szokásos kettős mérce, na meg az, hogy a Nyugat (ne gondoljuk, hogy az Apple a saját ujjából szopta ki az ötletet!) pont a saját maga által hangoztatott, nyugati értékként megjelölt elveket tiporja a sárba…

Ajánlott Cikkek