Hírek

Az AstraZeneca átveri az EU-t, majd gyártat vele…

Rendben, nem az EU-val gyártat, de az EU-ban, miközben pedig a brit-svéd vállalat nem teljesíti szerződésben vállalt kötelezettségeit az EU felé! Ez pedig megér egy méretes büntetést, és más komoly szankciókat is, a britek meg jobb is, hogy elhúztak a csatornán túlra, mert most szereztek pár millió ellenséget!

Azt hihettük a britekről, hogy mernek kicsik lenni, de kiderült, hogy területi összetöppedésükkel önzésük fordított arányban változott! Talán éppen tegnap volt, hogy Boris Johnson össznépi megemlékezésen és tiszteletadáson villantott azzal, hogy Európában az elsők oltottságban, de azt már elfelejtette hozzátenni, hogy ezt aljas csaló módjára érték el!

SKANDALLUM!!!

29 millió adag AstraZeneca vakcinát találtak olasz hatóságok egy olaszországi üzem területén – írja a La Stampa. A vakcinákat az Egyesült Királyságba szállították volna, az ügyben az Európai Bizottság nyomozást rendelt el.

A szállítmányt, amelyet Anagniban találtak, feltehetően a hollandiai Halix üzemben állították elő a Politico szerint. Az olasz lapot idézve azt írják, a Halix még nem kapott engedélyt arra, hogy az Európai Unió számára állítson elő oltóanyagot. A BBC azt írja, az olasz üzemnek az oltóanyag “töltésére és befejezésére” van szerződése az AstraZenecával, illetve a Johnson & Johnsonnal is.

Most tehát ott tartunk, hogy Nagy-Britannia közel sem nagy, az erkölcs, mint olyan, pedig ismeretlen fogalom vezetőik számára!  De az még csak hagyján, hiszen, ha már lélekben nullák, akkor legalább a szerződések kellen, hogy valamit jelentsenek számukra, de az sem sikerült… Amit most látunk – amit még persze bizonyítani kell, pedig a helyzet egyértelmű! -, az nem más, mint az EU tagországok lakosságával szemben elkövetett tömeges veszélyeztetés, amiért bizony nem össznépi ünneplés jár, hanem börtön!

Mert a helyzet úgy áll, hogy ha mindez igaz (márpedig, nem tudni mi más értelme lett volna egy olaszországi raktárban a hatóságok előtt rejtve tartani a vakcinákat!), akkor itt a cég vezetőinek, a szerződő feleknek, és mindenkinek, aki az ügyben érintett élete végéig a hűvösön a helye!!!

Ettől még ugyanúgy fennáll az Európai Bizottság felelőssége is, hiszen neki mindeddig nem sikerült kikényszerítenie a gyártótól, hogy tartsa be vállalt kötelezettségeit! Ezt most várhatóan meg is teszi, és az – a helyzet súlyosságára való tekintettel! – csak egy enyhe ejnyebejnye, ha a cég számára export-tilalmat vezetnek be! Itt igenis „fejelnek kell hullani”!!!

Gondoljunk csak bele; a 29 millió vakcina körülbelül az a mennyiség, amivel már eddig is „lógott” a gyártó, és ha ez nem derül ki, akkor tovább tarthatott volna az az áldatlan állapot, hogy miközben az EU területén nagy mennyiségben állítanak elő oltóanyagot, azt a britek kapják – csakis azért, mert a cég egyik tulajdonosa történetesen brit… És ha már az, akkor felvetődik a gyanú, hogy ez nem a gyártó saját magánakciója, hanem bőségesen benne van a politika is. Tokától bokáig!

Hát ennyit a lelketlen gazemberekről. Régen ezért az első fára fellógattak bárkit… De ma elég, ha csak börtönben rohadnak meg.

Ajánlott Cikkek