Hírek

Az Auchan “lehajol az apróért” és marad Oroszországban – az ukránok bojkottra szólítanak fel

Párizs, március 27. (Reuters) – A magántulajdonban lévő francia kiskereskedelmi lánc, az Auchan azt tervezi, hogy fenntartja jelenlétét Oroszországban – mondta a cég vezérigazgatója a Journal du Dimanche című francia lapban vasárnap megjelent interjúban, ami arra késztette Ukrajnát, hogy a nemzetközi lánc bojkottjára szólítson fel. .

Az Oroszországban mintegy 30 000 alkalmazottat foglalkoztató, 231 üzlettel és e-kereskedelmi tevékenységgel rendelkező Auchant Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már bírálta amiatt, hogy Ukrajna inváziója után továbbra is maradt Oroszországban.

A vasárnap megjelent interjúban az Auchan vezérigazgatója, Yves Claude azt mondta, attól tart, hogy a vállalat vagyonvesztést, vagy esetleges jogi problémáknak teszi ki a helyi vezetőket, ha kivonul Oroszországból.

Claude szerint a cég Ukrajnában is marad, ahol 43 szupermarketje és mintegy 6000 alkalmazottja van, köztük a háború sújtotta régiókban, ahol a cég “extrém körülmények között” működik.

“A mi szemünkben a legfontosabb az alkalmazottaink megtartása és elsődleges küldetésünk biztosítása, amely a két ország lakosságának táplálása” – mondta Claude. (meg némi apró megtartása szerk.)

A Ukrajna külügyminisztere az Auchan és minden termékének bojkottjára szólított fel.

“Úgy tűnik, az oroszországi munkahelyek elvesztése fontosabb, mint az ukrajnai életek elvesztése” – mondta Dmitro Kuleba a Twitteren.

Zelenszkij ukrán elnök az Auchanra és a svájci élelmiszeripari óriásra, a Nestle -re (NESN.S) hivatkozva kijelentette, hogy minden nyugati vállalatnak el kell hagynia az orosz piacot, és ne “olcsó” kommunikációval fedezze “profitszomját” .

A vállalat tavaly 3,2 milliárd eurós árbevételt ért el Oroszországban, ami a globális árbevételének körülbelül 10%-a, és idén veszteségre számít ezen a piacon.

https://www.reuters.com

Ajánlott Cikkek