Hírek

Az AUR rájött, hogy Románia életképtelen…

Magyarország masszív beruházásokat végez Erdélyben, ezáltal „de facto uralma alá vonva” az ország egy jelentős részét, a román állam pedig mindezt tétlenül szemléli – jelentette ki szombaton egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke. Hogy ezek a román nácik mennyire pofátlanok!

Borítóképen: Dan Tănasă… (forrás: foter.ro)

Dan Tănasă nem először kerül a hírekbe azzal, hogy a magyarokkal, Magyarországgal kapcsolatban a hitleri Németországot idéző módon beszél, és persze ő áll a helységnévtáblák, meg a magyar jelképek üldözése mögött is. És ez az ember nem börtönben ül, hanem Marosvásárhelyen (!!!) tart sajtótájékoztatót… Mert a román állam mindig is ultranacionalista volt, területi expanziójuk pedig nem más, mint az élettér-elmélet mioritikus megnyilvánulása!

Hogy miért ez az összehasonlítás? Mert Románia számára mindig is csak a terület volt fontos, az ott élőkkel csak akkor foglalkozott, amikor fenyegetni akart! Márpedig ez állandó elfoglaltságot jelent – mind a mai napig… Rendben, unatkoznak, de akkor inkább vásároljanak mosómedvét!

De nézzük meg, hogy mi is történik Erdélyben! Románia – műszó, alig 150 éve létezik… vicces! -mindig is üldözte a magyarokat, és mindig is erőszakos betelepítésekkel próbálta asszimilálni az általuk utált székelyeket, magyarokat. Ez mindig így volt! A magyarság azonban ilyen körülmények között is boldogult, ami pedig csak még inkább felbosszantotta a mindenkori román vezetést. Erdélyi vérengzés/nagyenyedi népirtás (1848-49), 1944 és 1974 között több, min 100.000 magyart telepítettek ki a Kárpátokon túlra, és románokat telepítettek be a helyükre, további 200.000 főről pedig nincs adat, ők egyszerűen „eltűntek”…  Persze nem „csak” a magyarokat üldözték, a Jászvásári pogrom során, 1941-ben több, mint 13.000 zsidó személyt öltek meg… Korántsem teljes a lista, egy cikk erre a témára nem lenne elég!

A románok műveletlen népek voltak, maguk erejéből előre jutni képtelenek. Jól példázza ezt, hogy 1880-ban a románoknak Magyarországon 2.756 tisztán román nyelvű és 394 kétnyelvű iskolájuk volt, míg a Román Királyságban (Havasalföld és Moldva együtt) mindössze 2.505 iskola működött. Sajnos őket is mi tanítottuk meg írni… De a suta bunkóság átszivárog minden oktatási kísérleten, ahogy most az AUR megnyilatkozása is mutatja! Nézzük csak;

„Magyarország szó szerint megvásárolja Erdélyt, egyik darabot a másik után, egyik erdőt a másik után, egyik épületet a másik után. És nemcsak vásárol, hanem jön és a nulláról intézményeket épít, amelyekre aztán kitűzi a magyar zászlót, és kizárólag magyar nyelvű feliratokat helyez ki.”

Szerencsés egy társaság ez a román csőcselék, mert amit elloptak tőlünk, mi azt jó pénzért visszavásároljuk. Ugye megvan a szakállas trükk; jóképűkém kizsebel, majd jelentkezik, hogy megtalálta az irataidat (pénz nem volt benne…), és felkínálja, vedd vissza. Nos, ez a mioritikus gazdasági modell – és még sír is a szájuk!

De nem is ez a problémájuk! Sokkal inkább az, hogy – miután ők képtelenek, és nem is akarnak – beruházni a magyarlakta területeken… – most más veszi a kezébe a dolgot. Ez pedig hallatlan! Hallatlan az, hogy a Magyarországról érkező beruházások azért találnak különösen jó fogadtatásra, mert olyan helyre érkezik befektetés, ahova a román állam nem akar egy fillért se adni! Ha jobban belegondolunk, most azt vetik a szemünkre ezek a nácik, hogy azokat a beruházásokat támogatjuk, amiket ők nem voltak hajlandók megejteni!

Kicsi sem kedves Tănasă „úr”! Amíg mi maguk helyett, az önök országának a javára (is) pénzt és fáradtságot nem kímélve azon munkálkodunk, hogy a maguk által csak lesajnált polgártársaik tényleg beléphessenek Európába (nem úgy, mint maguk, akik úgy lépnek be, hogy lelépnek…), addig csak hálával tartozik, és legyen szíves elhúzni Erdélyből a jó francba!

Segítünk; az valahol a Kárpátokon túl, egy lemezviskóban van! Jegyezze meg; Erdély egy csomag; nem csak lerabolnivaló természeti kincseket, kultúrát jelent, hanem embereket is, akik, ha megszakadnak sem lesznek románok! Hogy miért? Mert NEM románok.

Ui.:

Ha nekünk kell (egyébként örömmel!) ezeket a befektetéseket megtenni, amire ön most felhívja a közvélemény figyelmét erre, vigyázzon, mert ezzel a „nagy” Románia életképtelenségét is bizonyítja!

Ajánlott Cikkek