Erdély Foci Sport

Az AUR szerint a Székelyföld–Magyarország meccs veszélyt jelent a román államra

A csíkszeredai stadion július 23-ára tervezett klubház- és lelátóavatójának betiltását követeli a magyarellenes Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), a soviniszta párt szerint ugyanis a Székelyföld és Magyarország U18-as csapatainak összecsapása nemzetbiztonsági veszélyt jelent a román állam számára.

A csíkszeredai stadion új lelátóját Székelyföld–Magyarország U18-as mérkőzéssel avatják fel július 23-án. 

„Ez a meccs nem csupán egy, a legutóbbi jégkorong- és futballmérkőzések incidenseihez hasonló dacolás, hanem az úgynevezett Székelyföld államiságára tett kísérlet is” – írja közleményében a szélsőséges George Simion, az AUR ultrából lett elnöke, aki szerint a két magyar állam mérkőzése a magyar revizionizmus régi ötlete, amely most a bukaresti kormány elmagyarosodása és az RMDSZ zsarolása folytán valósulhat meg.  

Az AUR másik magyargyűlölője Claudiu Tarziu, a párt szenátusi frakcióvezetője a kormány és a Hargita megyei prefektus sürgős közbelépését kéri, de egyben a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) is hibáztatja, amiért létrejött a székely–magyar mérkőzés. „A bölcsesség hibájának tartjuk a FRF azon döntését, hogy nem fogadta el a magyar felkérést. Ha ezt a meccset Románia és Magyarország válogatottjai vívnák, nem lenne most semmilyen ügy” – írta Tarziu.

szekelyföld.ma

Ajánlott Cikkek