Hírek

Az “Azov” parancsnokhelyettesét is lelőtték

Mariupolban elpusztították az „Azov” „Kalina” hívójelű parancsnokhelyettesének helikopterét

Mariupolban lelőtték az ukrán Azov – ezred parancsnokhelyettesét, Szvjatoszlav Palamar hadnagyot. Erről Daniil Bezsonov , a Donyecki Népköztársaság (DPR) információs miniszter első helyettese számolt be . Persze tudjuk ezen hírek nem ellenőrizhetőek minden kétséget kizáróan .

Palamar az egyik Mi-8-as helikopterben volt, amelyet a köztársaság légvédelmi rendszere lelőtt. Az “Azov” a Kalina hívójelet használta amit a parancsnok szállítóeszközeként azonosítottak

Korábban a DPR erői megakadályozták Denis Prokopenko Azov parancsnokának és az Ukrán Fegyveres Erők (APU) 36. tengerészgyalogos dandár parancsnokának, Volodimir Baranyuknak Mariupolból való szökését. Megjegyzendő, hogy a DPR népi milíciájának katonái meg tudták állítani az ukrán parancsnokok menekülését, akik reggel azt tervezték, hogy helikopterrel elrepülnek az Azovstal üzem területéről, és így elhagyják a körülvett várost.

Ezenkívül az orosz hadsereg állítólag hozzásegítette a “hősi halálhoz” az Azov-ezred egyik fő ideológusát, Nyikolaj Kravcsenkót akit Goebbelshez lehetne hasonlítani  . A Donyecki Népköztársaság erői által körülvett Mariupolban meghalt egy Kruk (ukránul „holló”) hívójelű katona.

A hírhedt Azov-zászlóalj neonáci erői állítólag súlyos vereséget szenvedtek csütörtökön Ukrajnában, miközben a heves harcok folytatódnak. A Donyecki Népköztársaság fegyveresei azt állították, hogy megölték a fasiszta egység egyik vezetőjét is, Artyom Murahovszkijt az ukrajnai Donbász keleti régiójában fekvő Avdiivka városában vívott ütközet során.

A zászlóalj állítólag a legnagyobb veszteségeit is elszenvedte azóta, hogy az orosz invázió február 24-én kezdődött az ostromlott fekete-tengeri kikötővárosban, Mariupolban. Az Azov zászlóaljnak a városban van a főhadiszállása, amelyet az orosz csapatok ellen védett.

Ajánlott Cikkek