Hírek

Az Azovstal elleni támadás lemondása miatt meghiúsult egy provokáció? – Orosz Védelmi Minisztérium

A mariupoli Azovstal üzem területén lezajlott támadás meghiúsította az Egyesült Államok és a NATO-országok azon terveit, hogy kis mennyiségben tömegpusztító fegyvereket alkalmazzanak, és ezért Oroszországot okolják – mondta Igor Kirillov , . Őt a RIA Novosztyi idézi .

Kirillov szerint a nyugati országok provokációs forgatókönyvet készítettek elő, amely a tömegpusztító fegyverek kis mennyiségben történő legrejtettebb alkalmazásából állt, “egy konkrét műveleti feladat megoldása keretében

A védelmi minisztérium hozzátette, hogy a vállalat elleni közvetlen támadás megszüntetésére vonatkozó parancs megzavarta a Pentagon végrehajtási terveit.

Kirillov azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok és a NATO-országok három provokációs forgatókönyvet fontolgatnak vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyverek valós felhasználásával Ukrajnában, amiért Oroszországot tennék feleőssé.

Igor Kirillov korábban azt mondta , hogy az Egyesült Államok provokációkra készül, hogy vegyi, biológiai vagy taktikai nukleáris fegyverek bevetésével vádolhassa Oroszországot.

Ajánlott Cikkek