Vélemény Vélemény-cikkeink

„Az egész világot zsarolhattuk volna, és pénzt adtak volna nekünk”

Az ukrán kormánypárt, a Nép Szolgája frakcióvezetője beszedett valamit, aztán most sületlenségekkel traktálja a jónépet… Határozott véleménye, hogy hiba volt lemondani az atomfegyverek birtoklásának lehetőségéről a budapesti memorandum aláírásával, hiszen, ha ez nem történik, meg, akkor… nos, akkor jön a címbéli mondat. Van ezzel nem kevés gond!

Borítóképen: David Arakamija (alias David Braun)

Az első, amit mindenképpen fontos megjegyezni az, hogy Ukrajna így is zsarolással csikar ki pénzeket például a németektől, és az Unióótól, amikor kártérítést kap azért, mert annyira megbízhatatlan szállító, hogy az oroszok délről és északról is megkerülték gázvezetékeikkel őket. Persze még így is sír a szájuk, mert a 2024-tőla kutyát nem érdeklő Barátság vezetéket lehúzhatják a mellékhelységbe, ellenben a karbantartása – már amennyiben úgy gondolják, hogy megtanulnak együttműködni másokkal, és valamikor újra szállítanak majd! – ne kevés pénzbe fog kerülni!

„Ha nukleáris fegyverekkel rendelkező ország lennénk, mindenki másképpen beszélne velünk, és másképp is egyezhetnénk meg más országokkal a nemzetközi kapcsolatokban… Az egész világot zsarolhattuk volna, és pénzt adtak volna nekünk, ahogy ez sok más állam esetében történik.”

Szövegkörnyezetben elhelyezve még rosszabb a dolog, mert ebből kiderül, hogy az ukránok kifejezetten veszélyes egy banda, akik már állami szinten is abból élnek, hogy védelmi pénzt szednek! És még sajnálkoznak is, mert nem tudnak beszedni többet! Az a fránya atom…

Csak most látszik igazán, hogy milyen jó is, hogy aláírták azt a bizonyos budapesti memorandumot! Mert aki visszaélne az atomfegyverekkel – sőt, aki nem ijedne meg akár használni sem pár milliárd dollárért! – az éppen Ukrajna. Helyesebben a mai operett-vezetés, ami egyre otrombább formában adja tudtára a külvilágnak, hogy alkalmatlan szélsőséges nacionalista bagázs, nem egyéb!

A baj csak az, hogy ott áll mögöttük egy demens öregember, aki országa érdekeit épp rajtuk keresztül látja érvényesülni… Sajnos ez egy igen veszélyes combo, és gyanús, hogy sok pénzébe fog kerülni Európának, mire végre leléptetik ezeket a bohócokat! A baj „csak” annyi, hogy közben a legnagyobb vesztesek azok a magyarok, akiknek lassan levegőt venni sem lesz joguk azon a földön, ahol több, mint ezer éve élnek.

Gondoljunk bele; a Kijevi Rusz (ami sokkal inkább Oroszország dédanyukája, semmint Ukrajnáé!), meg sem próbálkozhatott azzal, hogy a Kárpátalját magáévá tegye, mert félt, hogy ha felbosszantja a magyarokat, abból komoly galiba lesz, ahogy azt később a lengyelek bele is verték a fejekbe, amikor elzavarták a Rusz vezetőit, és feloszlatták az államot. Lehetne ezt tovább ragozni, a lényeg mégis az, hogy olyan, mint önálló Ukrajna 1991-ben jött létre, így a törzsfejlődés során még odáig sem sikerült eljutni, hogy lemásszanak a fáról, de talán még az amőba formátum is hízelgő, ha azt nézzük, hogy mit művelnek a nemzetközi politikában…

Szóval, kicsit sem kedves David Arakamija (alias David Braun), amikor begombázol, és marhaságokat álmodsz, tartsd meg magadnak, és lapozd fel a vonatkozó irodalmat, hogy számodra is kiderüljön; annyira kilógott a kis hátsótok a gatyából, hogy nem akartatok atomfegyvereket, mert azok műszaki biztonságára akár rá kellett volna költeni egy kisebb európai falu éves költségvetését is!

Szóval; menj te oda, ahova gondoljuk! Leginkább vissza oda, ahonnan jöttél… Mondjuk Szocsiba, ahol születtél!

Ajánlott Cikkek