Hírek

„Az egyenlőség számukra azt jelenti, hogy vita nélkül ráerőltetik a nézeteiket mindenki másra”

A szélsőbaloldali LMBTQ-szervezet, a Stonewall egyik társalapítója azzal vádolta meg a csoportot, hogy hitelteleníti az egyenlő jogokért folytatott küzdelmez azzal, hogy a transzneműséggel kapcsolatos szélsőbaloldali ideológia mellé áll, és többek közt azt állítja, nincs különbség a férfi és női test között.

Borítóképen: A szivárvány zászló lengett a szélben San Francisco Castro kerületében (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Benson Kua, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

Simon Fanshawe szerint – aki a csoport hat alapítójának egyike volt még 1989-ben – a Stonewall LMBTQ-aktivistái teljesen elvesztették a fonalat. Fanshawe, aki vállaltan meleg és évtizedeken át harcolt az egyenlő jogokért Nagy-Britanniában, azt mondta: ő és mások úgy értek el eredményeket, hogy beszéltek azokkal, akiknek más véleménye volt.

Ezzel szemben a Stonewall társalapítója azzal vádolta napjaink transzaktivistáit, hogy azok saját ideológiájukat megkérdőjelezhetetlennek tekintik.

„Az eddig elvégzett munkánkat most azzal fenyegetik, hogy az egészet semmissé teszik, a Stonewall hírnevét lejáratják, hitelességét pedig elpocsékolják azok a transzaktivisták, akik azt hiszik, hogy ők diktálhatják, mit mondhat és gondolhat mindenki más” – írta Fanshawe a Daily Mailben.

„Az aktivisták egy kis csoportja, köztük azok, akik átvették a Stonewall irányítását, nem akarják kiterjeszteni a korrektséget és toleranciát a társadalom többi részére” – állapította meg.

„Az egyenlőség számukra azt jelenti, hogy vita nélkül ráerőltetik a nézeteiket mindenki másra. Ennek pedig minden olyan embert, aki a szólásszabadságot szentnek és sérthetetlennek tekinti, aggodalommal kéne eltöltenie.”

Fanshawe elmondta, hogy „leesett az álla”, amikor a Stonewall „transzneműek befogadásáért felelős vezetője”, a 24 éves Kirrin Medcalf kedden a bíróságon kijelentette: „egy test nem eredendően férfi vagy női. Csak egy test”.

via Demokrata

Ajánlott Cikkek