Hírek

Az Egyesült Államok először tett közzé videót szeptember 11-i támadókról

CBS: Az Egyesült Államok közzétett egy videót a 2001. szeptember 11-i terroristákról

Az Egyesült Államok először tett közzé egy videót a 2001. szeptember 11-i terrortámadás előtt, amelyet az al-Kaida terroristái   követtek el New Yorkban . A videót a CBS amerikai tévécsatorna tette közzé a YouTube -on.

A csatorna szerint a felvételt két héttel a szeptember 11-i merényletek után kapta meg a brit rendőrség, de az évek során nem hozták nyilvánosságra. A videó megörökítette Nawaf Al-Hazmi és Khalid Al-Midhar terroristákat, amint repülőgépeket térítettek el, amelyek ezt követően a Világkereskedelmi Központ épületeibe csapódtak .

Megjegyzendő, hogy a megadott videót egy partin forgatták egy terrorista csoport tagjainak lakásában San Diegóban 2000 februárjában. A vacsoravendégek egy asztalnál ülnek húsételekkel. A felvételen egy szaúdi állampolgár, Omar al-Bayumi is látható, akit a terrortámadásokban való részvétellel gyanúsítanak.

Korábban ismertté vált, hogy a szeptember 11-i merényletek után Oszama bin Ladan szélsőséges vezető magánrepülőgépekkel és az amerikai vasutak szabotázsával támadássorozatot tervezett az Egyesült Államok ellen. Megjegyzendő, hogy nem számított arra, hogy Washington háborút indít Afganisztánban az ikertornyok elleni támadások után.

Szeptember 3-án Joe Biden amerikai elnök rendeletet írt alá a 2001. szeptember 11-i merényletekkel kapcsolatos egyes nyomozati anyagok titkosításának feloldásáról.

Ajánlott Cikkek