Hírek

„Az Egyesült Államok erőssége az infláció, ami a Fehér Háznak köszönhető”

Ezt a mondatot tudta kimondani Joe Biden, miközben az Egyesült Államokban az infláció 40 éves csúcson van Tucker Carlson a Fox News műsorvezetője nem is hagyhatta szó nélkül, hiszen ekkora badarságra még a jelenlegi elnöktől sem számított…

Borítóképen: Tucker Carlson beszél a 2018-as Student Action Summit résztvevőihez (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gage Skidmore, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

„Tehát az infláció erős pont, akárcsak az etnikai és kulturális sokszínűség és a koronavírus elleni vakcina” – viccelődött az újságíró.

Carlson megjegyezte, hogy eleinte nem hitte el, amit hallott, ezért a Fehér Ház honlapján közzétett átiratban kétszer is ellenőrizte az elnök kijelentését, de ott is ugyanazt az idézetet találta.

Biden elnök beszéde a „Putyin-féle áremelésről” és kormányának a gazdálkodókat és élelmiszer-feldolgozókat támogató intézkedéseiről

Ugyanebben a beszédében Biden egyébként kijelentette, hogy az infláció rossz, de a koronavírus -járvány és Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai lépései a felelősek érte. Carlson-nak ezzel kapcsolatban is volt mondanivalója:

„Az amerikaiak nem engedhetik meg maguknak, hogy húst vagy gázolajat vásároljanak, de Biden így is küld további 40 milliárd dollárt az ukrán kormánynak. Hiszen a pénznyomtatás nem okoz inflációt. Komolyan gondolják?”

Nos, erről korábban is írtunk, de nem árt egy kis ismétlés:

  • A dollár fedezete nem csak az amerikai áruk és szolgáltatások, hanem minden olyan más ország terméke és szolgáltatása, amellyel dollárban kereskednek.
  • A globális növekedés ezért egyre több fedezetet biztosít, így az Egyesült Államokban a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nagyjából korlátlanul nyomtathat dollárt.
  • Oroszország a nem baráti országoktól rubelben kéri a gáz ellenértékét, és baráti országokkal is megállapodott abban, hogy dollár helyett nemzeti devizákban bonyolítják a kereskedelmet.
  • A Federal Reserve pénznyomtatása most már inflációt okoz, hiszen az előző pontban említett ok miatt szűkült a dollár mögött álló fedezet.
  • Az Ukrajnának szánt 40 milliárd dollár további pénznyomtatást jelent, így tovább növeli az inflációt.

Carlson ezekre a körülményekre gondolt, tehát nem csak úgy a levegőbe beszélt, hanem pontosan látja azt a folyamatot, ami ma a pénz világában megfigyelhető.

Biden-nek nem szóltak???

Megjegyzendő, hogy Carlson még elég finoman is fogalmazott, ugyanis a Fox News egy másik műsorvezetője, Sean Hannity nem értett egyet Biden kijelentésével, miszerint Putyin okolható az emelkedő amerikai árakért. Az amerikai vezető e szavait teljes és abszolút hazugságnak nevezte

Ajánlott Cikkek