Hírek

Az Egyesült Államok és Európa ülést kért az ENSZ Biztonsági Tanácsától Ukrajna ügyében

Az Egyesült Államok és az európai országok kérték, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete ( ENSZ ) Biztonsági Tanácsa augusztus 24-én ülésezzen Ukrajnával kapcsolatban. Erről a TASS számolt be forrásokra hivatkozva.

Az ügynökség informátora szerint ennek megfelelő megkeresést küldtek az ENSZ Biztonsági Tanácsa elnökének. A találkozón várhatóan megvitatják többek között António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatásának eredményeit .

ZNPP találkozó

A múlt héten Oroszország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését a zaporozsjei atomerőmű elleni kijevi csapások kapcsán. Erről az Orosz Föderáció állandó képviseletének egyik forrása számolt be a RIA Novosztyinak .

Oroszország augusztus 11-én délutánra kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését a zaporozsjei atomerőmű elleni ukrán támadásokkal és azok esetleges katasztrofális következményeivel kapcsolatban.

RIA News

Ezt az információt később Dmitrij Poljanszkij , Oroszország ENSZ-es állandó képviselőjének első helyettese is megerősítette . Később elmondta , hogy a Biztonsági Tanács ülésén senki sem támogatta a zaporozsjei atomerőmű körüli események ukrán változatát.

Reméljük, hogy a múltbeli megbeszélés, amely során az Oroszország elleni vádaskodások megszállottsága ellenére, valójában senki sem támogatta az események tévhitű ukrán változatát, meg fogja védeni az ukrán vezetést az újabb vakmerő provokációktól.

Dmitrij PoljanszkijOroszország állandó ENSZ-képviselőjének első helyettese

Poljanszkij egyben reményét fejezte ki, hogy a NAÜ vezetőjének, Rafael Grossinak a látogatása a ZNPP-nél a közeljövőben megtörténik, és nem fogja akadályozni sem Kijev, sem az ENSZ titkársága, “bármennyire tagadja is hasonló álláspontját”.

Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsában

Volodimir Zelenszkij június 28-án az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén mondott beszédében felszólította az ENSZ BT tagjait hogy zárják ki a Biztonsági Tanácsból Oroszországot az ahol állandó tag, és ismerjék el “terrorista államként”.

Ajánlott Cikkek