Hírek

Az Egyesült Államok európai haderejének jelenlegi parancsnokát Oroszország szakértő tábornok váltja

WSJ: A Fehér Ház leváltja az Egyesült Államok európai parancsnokságának vezetőjét egy Oroszország szakértő tábornokra

borítókép forrása youtube.com Christopher Cavoli

A Fehér Ház azt tervezi, hogy az Egyesült Államok európai parancsnokságának vezetőjét olyan tábornokkal váltja fel, akinek szakterülete Oroszország. A Yale Egyetemen szerzett mesterfokozatot orosz és kelet-európai tanulmányokból. Erről a Wall Street Journal számolt be .

“Christopher Cavoli tábornok, az Egyesült Államok hadseregének nemrég kinevezett jelenlegi európai parancsnoka fogja vezetni az Egyesült Államok Európai Parancsnokságát, amely a kontinensen végrehajtott összes amerikai hadműveletért felelős” – írja a WSJ.

Cavoli a jelenlegi parancsnokot, Todd Walterst váltja ebben a posztban, és három évig tölti be a pozíciót. A katona folyékonyan beszél oroszul, olaszul és franciául.

A különleges műveleteket világszerte felügyelő amerikai különleges műveleti parancsnokságot Brian Fenton tábornok vezeti majd. A jelöléseket a Szenátusnak kell jóváhagynia.

Korábban ismertté vált, hogy az Egyesült Államok fontolgatja katonai jelenlétének megerősítését az Északi-sarkvidéken. Mint James McConville tábornok, az amerikai hadsereg vezérkari főnöke mondta, a jövőben lehetőség nyílik egy „sarkvidéki típusú dandár” létrehozására, amely a hideg körülmények között való szolgálatban jártassággal tapasztalattal és manőverezőképességgel rendelkezik.

Ajánlott Cikkek