Hírek

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége 3 hónap után újra megnyílik

Három hónappal azután, hogy az Egyesült Államok felfüggesztette működését az ukrajnai kijevi amerikai nagykövetségen , a külügyminisztérium bejelentette, hogy újranyit.

Antony Blinken külügyminiszter szerdán kiadott közleményében azt mondta, hogy annak ellenére, hogy a nagykövetség személyzete még azokban a napokban távozott, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát, ennek nincs hatása az ukrajnai népnek nyújtott amerikai támogatásra. Elmondta, hogy amikor a nagykövetséget ideiglenesen bezárták, az Egyesült Államok “megígérte, hogy folytatja a segítségnyújtást” és munkálkodik az újranyitás érdekében.


– Eljött az a nap – mondta Blinken. “A mai napon hivatalosan újraindítjuk működését az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén. Az ukrán nép a mi biztonsági segítségünkkel megvédte hazáját Oroszország lelkiismeretlen invázióival szemben, és ennek eredményeként a Csillagok és Csíkok repülnek a nagykövetség felett. újra”

Blinken elmondta, hogy a nagykövetség újranyitásával az Egyesült Államok “további intézkedéseket terjesztett elő kollégáink biztonságának növelése érdekében,  és “erősítette biztonsági intézkedéseinket és protokolljainkat”.

Ajánlott Cikkek