Hírek

Az Egyesült Államok Kongresszusában elakadt az Ukrajnával kapcsolatos oroszellenes kezdeményezések megvitatása

WP: az Ukrajna miatt Oroszország elleni törvényjavaslatok elbírálása elakadt az amerikai kongresszusban

Megakadt az ukrajnai hadművelet miatt az amerikai kongresszus elé terjesztett oroszellenes törvényjavaslatok elbírálása – jelentette a The Washington Post (WP) .

Olyan intézkedésekről beszélünk, amelyek különösen az orosz olaj behozatalának betiltását, az Oroszország és Fehéroroszország számára nyújtott kereskedelmi kedvezmények eltörlését, a szövetségi kormány számára források biztosítását az oroszországi tisztviselők és üzletemberek üldözésére, az Orosz Föderáció aranytartalékainak befagyasztását célozzák. valamint lehetővé tette az amerikai kormány számára, hogy az elkobzott orosz eszközöket Ukrajna megsegítésére használja fel.

A WP felhívta a figyelmet “a törvényhozók tétlenségének számtalan okára”, vagyis a “Capitolium-hegyen a célok elérésével kapcsolatos napi problémákra, mint például a személyes érdekek ütköztetése, a pártpolitika és a szenátusi szabályok, amelyek az egyszerű kérdéseket is bonyolíthatják.” .”

Amint arra a WP cikke rámutat, a jelenlegi helyzet az Egyesült Államok Kongresszusának korábban jelentős külpolitikai és nemzetbiztonsági szerepvállalásának hosszú távú gyengülésével, valamint e témák körüli politikai polarizációval függ össze.

(Szerk. megyjegyzés) Nem, nem ezzel van összefüggésben, hanem azzal, hogy a sok érdekcsoport nem tud megegyezni a rablott zsákmányon

Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója korábban azt mondta , hogy az Egyesült Államok új szankciócsomagot vezet be 120 orosz és fehérorosz szervezet ellen. Bedingfield kifejtette, hogy a listán szereplő entitások nem szerezhetnek be technológiát az Egyesült Államokból külön engedély nélkül. Ugyanakkor megjegyezte, a legtöbb esetben megtagadják tőlük az engedélyt.

forrás The WP

Ajánlott Cikkek