Hírek

Az Egyesült Államok rekord bevételt jósolt Oroszországnak az olajexportból

FP: Az orosz olajbevételek áprilisban jelentősen meghaladhatják a korábbi adatokat

Az Egyesült Államok áprilisban rekord olajbevételt jósolt Oroszországnak. Ezt a Foreign Policy (FP) amerikai kiadása írja .A cikk szerzője szerint Oroszország olajexportból származó bevétele ebben a hónapban jelentősen meghaladhatja a korábbi évek hasonló időszakának adatait. Megjegyzendő, hogy egy ilyen forgatókönyv az Európa, India és Törökország energiaellátásának növekedése miatt lehetséges.

Michael Hirsch rovatvezető megjegyezte, hogy jelenleg sok oroszellenes szankciókat bevezetett állam “komolyan aláássa saját gazdaságát” azzal, hogy Oroszországtól nem vásárol energiaforrásokat.

Most sok olyan ország, amely szankciókat vezetett be Oroszország ellen, komolyan aláássa saját gazdaságát azzal, máshonnan vásárol. Néhány esetben az áprilisi szállítások még magasabbak voltak, mint márciusban

Michael Hirsch külpolitikai rovatvezető

Matt Smith , az olajellátást figyelő Kpler cég szakértője megjegyezte, hogy a fekete arany exportja a márciusi napi 3,3 millió hordóról áprilisra 3,6 millióra nőtt a nyugati államok Oroszországgal szembeni korlátozó intézkedései ellenére.

A fő következtetés az, hogy a valóság az, hogy az orosz kőolajexport ebben a hónapban még mindig magasabb, mint az előző hónapokban. Ez elképesztő

Matt SmithKülpolitikai szakértő

A külügyminisztérium volt szakértője , Edward Fishman úgy véli, hogy az orosz fél naponta legalább egymilliárd dollárt keres olaj- és gázeladásból. Véleménye szerint az “oroszlánrész” Európára esik. „Néhány európai ország katonai segítséget nyújt Ukrajnának, de ez elenyésző az orosz olajért és gázért fizetett kifizetésekhez képest” – mondta.

Az Egyesült Államok megpróbálja megfosztani Oroszországot az olajból származó bevételektől

Április elején Duleep Singh , az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese azt mondta , hogy az Egyesült Államok meg kívánja fosztani Oroszországot az olaj- és gázexportból származó összes bevételtől.

Mint a Fehér Ház illetékese emlékeztetett, Oroszország számára az energiaellátásból származó bevételek jelentik a fő bevételt. A Fehér Ház ugyanakkor úgy véli, hogy képesek lesznek megfosztani Moszkvát a legfontosabb olaj- és gázszállítói státustól. Az Egyesült Államok Németországgal együttműködve leállítja az Északi Áramlat 2 gázvezetéket, és elzárja Oroszország hozzáférését az alapvető energiatechnológiákhoz.

Úgy gondoljuk, hogy idővel képesek leszünk megfosztani Oroszországot a kulcsfontosságú energiaszolgáltató státuszától. És végső soron arra számítunk, hogy megfosztjuk Oroszországot minden olyan bevételtől, amelyet az olaj- és gázellátásból kap.

Duleep SinghAz Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadó-helyettese

Miért nem lehet gyorsan pótolni az orosz gázt?

A Fehér Ház tervei ellenére az USA nem tudja megfosztani Oroszországot minden energiabevételtől. Ezt Vladimir Demidov , az erőforrás- és energiapiac nemzetközi szakértője mondta a Lenta.ru-val folytatott beszélgetésében .

Azt mondják, hogy minden csatornát elvágnak az energiaforrások értékesítéséből származó bevételhez, ugyanakkor Németország, Európa fő fogyasztója, azt állítja, hogy a következő néhány évben nem tudja teljesen helyettesíteni az oroszországi gázt. évek. A tervek szerint úgy tűnik, hogy öt év alatt teljesen el akarnak sszakadni a gázunktól, bár nem értem, hogyan. Ezért lehetetlen

Vlagyimir Demidovnemzetközi erőforrás- és energiapiaci szakértő

A szakember szerint az Államok hangos kijelentései összefüggenek Joe Biden amerikai elnök népszerűségének csökkenésével – magyarázta az elemző.

Ajánlott Cikkek