Hírek

Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be az orosz tévécsatornák ellen

Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a Channel One, a Rossiya-1 és az NTV ellen

Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy szankciókat vezet be számos orosz tévécsatorna – a Channel One , a Rossiya-1 és az NTV – ellen. Ezt az ország közigazgatásának magas rangú képviselője jelentette be – írja a TASS .

Megjegyzendő, hogy a tilalom hatással lesz a szervezetek számára biztosított eszközök – videokamerák, mikrofonok, hangtechnikai eszközök, világítási és szerverszoftverek – biztosítására, valamint az amerikai cégek reklámozási lehetőségére.

„Ők Oroszországban is a legnépszerűbbek, Oroszországban rajtuk keresztül értesül a legtöbb ember a tévében a hírekről” – mondta az amerikai végrehajtó hatalom képviselője, majd hozzátette. hogy a korlátozó intézkedések célja a csatornák üzemeltetésének megnehezítése és veszteségessé tétele.

Május 4-én arról számoltak be, hogy az Egyesült Királyság hatóságai szankciókat vezettek be a VGTRK állami műsorszolgáltatóval és az egyes oroszországi újságírókkal szemben, mert ukrajnai eseményekről tudósítottak. Korlátozó intézkedések, amelyek az ország területére való beutazás tilalmával és a bankszámlák befagyasztásával járnak, ha megtalálják őket, Jevgenyij Poddubnij haditudósítók, Alekszandr Kots, Dmitrij Sztesin, Mihail Leontyev tévéműsorvezető , valamint a Szövetség elnöke ellen léptek életbe. 

Ajánlott Cikkek