Hírek

Az Egyesült Államok szerint Putyin figyelmen kívül hagyja ,hogy nyomást gyakorolnak szövetségeseire

USAID főnök: Putyin figyelmen kívül hagyja , hogy az amerikaiak nyomást gyakorolnak Oroszország szövetségeseire

Az Egyesült Államok szerint Washington mindenféle nyomást próbál gyakorolni Oroszország szövetségeseire, de Vlagyimir Putyin elnök ezt figyelmen kívül hagyja. Ezt a kijelentést az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetője, Samantha Power tette . Szavait a RIA Novoszty idézi .

„Mindenféle diplomáciai nyomást gyakorolunk azokra az országokra, amelyek megőrizték függésüket Putyintól: Törökországra, Izraelre, Indiára, Kínára. Putyint gondolok, de ez Putyint nem érdekli” – jelentette ki.

A szankciók feloldásának feltétele az amint az amerikai külügyminisztérium vezetője, Anthony Blinken elmondta , az ellenségeskedés beszüntetése lUkrajnában. Az államtitkárt arról is megkérdezték, hogy e cél elérése érdekében az orosz félnek teljesen ki kell-e vonnia csapatait Ukrajnából. Blinken nem volt hajlandó közvetlenül válaszolni erre a kérdésre.

A német külügyminisztérium ragaszkodik a csapatok kivonásához . „A fegyverszünet csak az első lépés lehet. Egy dolog világos számunkra: a szankciók feloldására csak akkor kerülhet sor, ha Oroszország kivonja csapatait” – mondta Annalena Burbock , a hivatal vezetője .

Ajánlott Cikkek