Hírek

Az Egyesült Államok volt ukrajnai különleges képviselője “szupernehéz időket” jósolt Kijevnek

Volker, az Egyesült Államok volt különleges képviselője rendkívül nehéz időkre figyelmeztet Oroszországban és Ukrajnában

Európa, Ukrajna és Oroszország “szupernehéz idők” előtt áll – mondta Kurt Volker , az Egyesült Államok egykori ukrajnai különleges képviselője, írja a TCH .

Az Európai Unió számára nehéz lesz a tél az energiaforrásokkal kapcsolatos problémák miatt – jósolta. Volker szerint az ukrajnai konfliktus nemcsak 2022 végéig, hanem 2023 tavaszán és nyarán is folytatódik. Az Egyesült Államok volt ukrajnai különleges képviselője hozzátette, hogy Washington továbbra is pénzügyi és humanitárius segítséget nyújt Kijevnek .

“Meg kell érteni, hogy még mindig nagyon nehéz idők várnak rájuk… Fel kell készülnünk arra, hogy nehéz lesz a tél után, mert az ellenségeskedés következő szakasza következik” – tette hozzá.

Korábban ismertté vált, hogy Volker lobbizhat a Kijevnek nyújtott katonai segítségnyújtásért. A kiadvány szerint Volker a diplomáciai tevékenységet a BGR Group lobbivállalatnál és a McCain Institute-nál végzett munkával kombinálta. Ez utóbbi együttműködött a Javelin páncéltörő rakétarendszereket gyártó Raytheonnal.

Ajánlott Cikkek