Hírek

Az Egyesült Államokban megkezdődik a könnyű harckocsik gyártása

19FortyFive: A GDLS novemberben megkezdi könnyű harckocsik gyártását az amerikai hadsereg számára

Az amerikai General Dynamics Land System (GDLS) cég novemberben kezdi meg az amerikai hadsereg számára az első könnyű harckocsik gyártását a Mobile Protected Firepower (MPF) program keretében. Erről a 19FortyFive számolt be .

Meg kell jegyezni, hogy egy ígéretes könnyű harckocsit úgy terveztek, hogy közvetlenül támogassa a gyalogsági dandárok harci csoportjait. A General Dynamics Land System 1,14 milliárd dolláros szerződés keretében 96 járművet gyárt majd. Kezdetben 26 gépet szállít a gyártó. A GDLS nyolc olyan prototípust is frissít, amelyek részt vettek a versenyen.

Összességében a katonaság 2035-ig 504 harckocsi befogadását és legalább 30 éven keresztül könnyű járművek üzemeltetését tervezi. A négyfős legénységgel rendelkező tank könnyű hajótestet, nagy kaliberű fegyvert és modern dízelmotort kapott.

Korábban ismertté vált, hogy a General Dynamics Land Systems egy továbbfejlesztett AbramsX harckocsit mutat be a US Army Association konferenciáján. A továbbfejlesztett tartály kisebb tömegben és hibrid erőműben különbözik a sorozatgyártású járművektől. Júniusban a Defense News azt írta , hogy a General Dynamics Land Systems nyerte az MPF-tendert. A katonaság a BAE Systems modernizált M8-as harckocsiját is fontolóra

Ajánlott Cikkek