Hírek

Az Egyesült Királyság kéri Oroszország felfüggesztését az Interpoltól

A brit belügyminiszter az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland képviselői mellett fogalmazta meg a követelést

borítókép : https://pixabay.com MunwarKhan 

Priti Patel brit belügyminiszter felszólította a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezetet (Interpol), hogy függessze fel Oroszországot rendszereiből vasárnap, azzal érvelve, hogy Moszkva „közvetlen veszélyt” jelent a nemzetközi bűnüldözésre.

Nyilatkozatában Patel bejelentette, hogy „ egyesült államokbeli, kanadai, ausztráliai és új-zélandi társaival együtt” levelet írt , amelyben felszólította az Interpolt, hogy „a héten a szabályaival összhangban hozzon határozatot az eljárás azonnali felfüggesztéséről”. Oroszország hozzáférése rekapcsolatban”

Patel a múlt héten bejelentette , hogy az Egyesült Királyság vezeti azt a „nemzetközi erőfeszítést” , amely az ukrán kormány kérésére Oroszországot felfüggeszti az Interpolnál.

“Az ukrán kormány ma azt kérte, hogy függesszék fel az orosz kormányt Interpol-tagságából, és mi támogatni fogunk minden erre irányuló nemzetközi erőfeszítést” – mondta akkor.

Oroszország 1990 óta tagja az Interpolnak.

Ajánlott Cikkek