Vélemény Vélemény-cikkeink

„…az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott…”

Hát igen, valamiért olyan ez a globális felmelegedés, hogy még mindig nem tűnt el a hó, van, amikor még Budapesten is havazik. És ha ott havazik, akkor azonnal kiderül, hogy nincs elég gép, ami meg van nem jó, és hát nincs pénz, nincs pénz, nincs pénz… Jó dumák ezek, de van, amihez nem kell pénz, csak egy darab szaki. Igen, egyetlen egy!

Borítóképen: Trabant hókotró (forrás: Trabant-Schneeschieber)

Mi történne egyszer, ha mondjuk úgy október vége felé ez az egyetlen szaki szép sorban beindítaná a vasakat? Talán kiderülne, hogy van köztük olyan, amivel nem lehet megtenni 10 méternél többet? Még az is lehet! Innentől kezdve persze fizetős a buli, mert ha valami elromlott, az bizony sokba fájhat. De legalább az a blama nem éri a fővárost, hogy a hótól ugyan tudnak közlekedni az autósok, de a lerobbant hókotrótól már nem…

Szóval értjük mi azt, hogy ez sincs, meg az sincs, meg pénz sincs, és néha el kell adogatni ezt, meg azt, de azt már nem gondoljuk komolyan, hogy azt a bizonyos egyetlen szakit nem lehetne megfizetni!

Az vili, hogy botrány, ha a teljes gépparkot tekintve az üzemképesség is csak 55-70% körüli, de az már nehezen védhető, hogy annak a maradék 30-45%-nak további 11%-a sem tekinthető működőképesnek!

A végére pedig egy kérdés; ha ezek a gépek mozgásképtelenek, vagy funkciójukat nem képesek ellátni semmilyen szinten, akkor vajon milyen lehet az általános műszaki állapot, különös tekintettel a közlekedésbiztonsági felszerelésekre?

Igazság szerint ezúttal sem történt felkészülés, de szöveg az van, hogy ez sincs, meg az sincs… Végtelenül unalmas, hiszen, amiért létezik a városháza, az nincs, amiért meg ki kellene rúgni a vezetőit, az meg csőstül van.

Utóbbiak csak címszavakban; értelmetlenül összetorlódott felújítási munkálatok, megadugók, amiket csak növelnek a városháza világmegváltó „zöld” tervei, városkép-romboló rollerek, meg eggyel kullogó turistabuszok, és persze a mindent vivő kerékpáros diktatúra!

Talán el kellene végre kezdeni a munkát, ha már a miniszterelnök jelöltség nem jött össze!

Ajánlott Cikkek