Hírek

Az ellenzék köztársasági elnök jelöltje, jobb híján…

Róna Péter az ellenzék közös jelöltje a köztársasági elnök pozíciójára. Nyilván az ellenzéki szavazótábor figyelmének fenntartására – na meg arra reagálva, hogy az ellenoldalon már megnevezték jelöltjüket – újabb produkciót mutatott be a hatpárti cirkusz. A Márki-Zay Péterrel kiegészült grémium döntése érdekes körülmények között sikeredett, és egyben jelzés is a választóik felé; még egy olyan bakit nem követnek el, hogy a szavazókra bízzák a jelölt személye eldöntését, mint amikor a miniszterelnök jelölt Márki-Zay lett a befutó…

Borítóképen: Sárga színű szavazódobozSárga színű szavazódoboz (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Resizia, licenc: CC BY-SA 3.0)

Na még mit nem! A végén még mondjuk egy olyan jelölt került volna oda, akit ismernek választóik… Ez egyszerűen megengedhetetlen! Ami mindenképpen Róna Péter mellett szól, az, hogy nem él Magyarországon. Igen, ez fontos, mert a középiskolát például Washingtonban végezte, majd a ma Schroeders Plc. néven nevezett brit bank vezetője volt, hogy onnan aztán a NABI (North American Bus Industries, az Ikarus egy leágazása), egy Egyesült Államokban és Magyarországon működő buszgyár vezetését vegye át 1990-ben.

Anyja állítólag a CIA ügynöke volt, így egyenes az összefüggés; megvan a kapcsolat Washingtonba, ez pedig mindennél fontosabb!

De ez csak az érem egyik oldala, a másikon ott van Király Júlia, Márki-Zay Péter gazdasági tanácsadója, 2007–2013 között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke úgy nyilatkozott, hogy Róna Péter jelölése miatt egyszerűen nem fog ráérni… Ennek oka pedig az, hogy Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban fenntartásai vannak a jelölttel szemben, aki nem mellesleg a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezte Király Júliát.

Maga a történet nem egy nagy dolog, az ellenzék Fidesz ellen induló része (mert ne feledjük el, hogy vannak még, akik indulnak a választásokon, de nem tagjai ennek a díszes társaságnak!) rendszeresen ilyen kétes hitelű dolgokkal operál. Apropó! A Fedesz ellen indulóknak csak a jelmondatuk ez, valójában a hatalomba visszatérni szándékozók irányítása alatt áll ez a „szövetség”!

Nézzük meg, kik sorakoznak fel Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára mögött! Az említetteken túl Bokros Lajs, Surányi György, hogy csak két nevet említsünk. Igen, minden olyan alak feltűnik, aki korábban az MSZP farvizén evezve jutott komolyabb pozíciókba a múltban.

Az pedig, hogy ott van Jakab Péter, vagy éppen a Momentum, na meg az Együtt, csak annyit jelent, hogy vannak tanítványok, akik követik a „mestert”. Tévedés ne essen, nem baj ez, hiszen a politikai sokszínűség látszata fontos!

Ugyanakkor a kisebb támogatottságú pártok nem veszik észre – vagy már késő… -, hogy az „összefogás” az valójában az ő bedarálásukat jelenti.

Különösen akkor, ha az ellenzéki „összefogás” veszít a parlamenti választásokon! A DK, és különösen annak vezetőinek helyzete nem változik, számukra kockázatmentes a dolog; maradnak, mint eddig, de vannak páran, akik nem feltehetően kerülnek be a parlamentbe…

De most már késő.

Ajánlott Cikkek