Hírek

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elfelejtheti Oroszországot

Most tessenek akkor jajongani, meg siránkozni, mert sikerült kiebrudalni Európából Oroszországot! Ha Európa nem kér Oroszországból, akkor ez fordítva is igaz… Legalább nem kell olyan vackokkal bíbelődni, mint az azonos neműek házasságának elismerése – mint a legfőbb probléma, ami csak létezhet. De volt ilyen, az EJEB egy döntésével – többek között – erre is kötelezte Oroszországot.

Borítóképen:Emberi Jogok Európai Bírósága (Strasbourg) (forrás: de.wikipedia.org, szerző: CherryX, licenc: CC-by-sa 3.0/de) a kép illusztráció

Június 11-én Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) határozatainak végrehajtásának elutasításáról szóló törvényt. A dokumentumokat a hivatalos jogi információs portálon tették közzé.

A „jogvédőkéknek” ismerős érvelés lehet a döntés mögött: „Az orosz bíróságok döntései elsőbbséget élveznek az EJEB határozataival szemben” – Mondta ki korábban az Állami Duma.

„Az EJEB 2022. március 15-e után hozott határozatai, attól a naptól kezdve, hogy az Orosz Föderáció kérelmet nyújtott be az Európa Tanácsból való kilépésre, nem kerülnek végrehajtásra. Ezenkívül az EJEB március 15-e előtt hatályba lépett határozatai alapján a pénzbeli kompenzáció kifizetése csak rubelben történik, és csak az orosz bankokban vezetett számlákra” – nyilatkozta mondta Vjacseszlav Vologyin, az Állami Duma elnöke.

Vologyin megjegyezte, hogy az EJEE az Oroszország elleni politikai harc eszközévé vált, és egyes döntései ellentétesek az Orosz Föderáció alkotmányával. Ezzel összefüggésben említette például az EJEB követelményét még tavaly nyárról Oroszországgal szemben, hogy ismerje el az azonos neműek házasságát.

Nos, ennyi a hír, de azért még hozzá kell tennünk, hogy persze most majd jön a zúgás meg a nyivákolás, de;

Amikor Európa öngyilkos szankció-cunamit indított akkor nem szólalt fel senki, akkor nem volt sírás-rívás, pedig talán az energiahordozók, meg a gabona problémái csipetnyivel több embert érintenek, mint a melegházasság totálisan marginális kérdései…

Ajánlott Cikkek