Hírek

Az ENSZ elítél minden polgári létesítmény elleni támadást

Oldaltól függetlenül, de nem nevesítve az ilyen cselekményeket az orosz-ukrán háborúban. Így természetesen a bucsai mészárlásként elhíresült dolgot sem említi – azt meg különösen nem, hogy minimum gyanúsak a körülmények… -, ahogy a Csornomorneftyegaz olajfúró platformjait ért támadást sem.

Borítóképen: A Lun-A (Lunszkoje-A) platform, 15 km-re a Szahalin-sziget északkeleti partjaitól, 48 méteres vízmélységnél (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Russian.dissident, licenc: CC0 1.0) A kép illusztráció

Pedig volna mit felhozni, csak éppen kínos vége lenne, ha az ENSZ nevesítené a történteket…

Farhan Haq, a szervezet főtitkárának helyettes szóvivője azért mégiscsak ez utóbbi témával kapcsolatban mondta a következőket:

„Ehhez a konkrét esethez nincs hozzáfűznivalóm. De nyilván általános szabályként ellenzünk minden oldalról érkező támadást a civilek és az infrastruktúra ellen.”

Jó-jó, értjük, kínos lett volna nyíltan elítélni a nyilvánvalóan aljas támadást, de azért valamit mégiscsak „villantani” kellett…

Nem mellékesen;

Június 20-án, hétfőn az ukrán csapatok megtámadták a Fekete-tengeren található odesszai mező Csornomorneftyegaz olajfúró platformjait. A támadás idején 109 ember tartózkodott a tornyokon. Ebből 94 embert evakuáltak, hárman megsérültek – őket kórházba szállították. További hét embert még keresnek. Ugyanezen a napon az oroszországi nyomozóbizottság büntetőeljárást indított az esettel kapcsolatban.

Az Állami Duma krími képviselője, Mihail Szeremet rámutatott, hogy a Csornomorneftyegaz platformok elleni ukrajnai támadást terrorcselekménynek kell tekinteni.

Ajánlott Cikkek