Hírek

Az EU elítélte az orosz útlevelek kiadását Herson és Zaporozhye régió lakosai számára

Az Európai Unió (EU) nem hajlandó elismerni az orosz útlevelek Ukrajna lakosai számára történő kiadását. Ezt Josep Borrell , az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője jelentette ki – írja a RIA Novosztyi .

Az EU elítélte Vlagyimir Putyin orosz elnök rendeleteit, amelyek megkönnyítik az orosz állampolgárság megadását a Herson és Zaporozhye régióban élő ukránok, valamint a szülői gondozás nélkül maradt gyermekek és a DPR, az LPR és az ukrajnai cselekvőképtelen személyek számára.

Május 25-én Putyin rendeletet írt alá Ukrajna két régiójának – Zaporozsje és Herszon – lakosai számára az orosz állampolgárság kiadásának egyszerűsített eljárásáról. A dokumentumnak megfelelően módosul a 2019. április 24-i rendelet, amely szerint egyszerűsített módon a DPR és az LPR területén állandó lakóhellyel rendelkező személyek igényelhetik az állampolgárságot. Május 30-án, ahogy az Interfax beszámolt , az elnök rendeletet írt alá a DPR, LPR és Ukrajna szülői gondozása nélkül maradt gyermekek és cselekvőképtelen állampolgárok orosz állampolgárságának egyszerűsített megszerzéséről.

Ajánlott Cikkek