Hírek

Az EU reagált Oroszország megtorló szankcióira

Josep Borrell sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Oroszország megtorló szankciókat vezetett be az EU-val szemben

Az Európai Unió (EU) országai sajnálják, hogy Oroszország ellenszankciókat vezetett be az EU ellen. Így reagált Moszkva megtorló intézkedéseire Josep Borrell , az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője – írja a TASS .

„Az Európai Unió sajnálatát fejezi ki az orosz hatóságok azon döntése miatt, hogy az uniós szankciókra válaszul megtiltották az EU számos állampolgárának, köztük az EU és a tagállamok vezetőségének és parlamentjének képviselőinek az Orosz Föderáció területére való belépést. – mondta az európai diplomácia vezetője.

Borrell azt is hozzátette, hogy az uniós szankciós intézkedéseket az oroszokkal ellentétben nyíltan teszik közzé, világos kritériumok alapján, és jogi lehetőséget biztosítanak azok megtámadására.

Itt most nem tudjuk mire gondolt Borell hiszen az EU elleni szankciókat az Orosz föderáció kormányzati oldalára írták ki. Annál hivatalosabb és nyilvánosabb nem nagyon létezik. Viszont ha már szóba került vajon milyen jogorvoslattal élhetnek azok az orosz állampolgárok akik, évtizedekig az EU ban éltek majd munkába menet azt vették észre nem működik a bankkártyájuk, vagy úton voltak kamionnal és nem tudtak tankolni mert az EU egyik napról a másikra letiltotta a kártyájukat. Vagy mondjuk azok a sportolók akik tisztességgel tették a dolgukat sportklubjuknál majd edzés után közlik velük ki vannak rúgva mert oroszok. A világ bármely nemzetével teszik ezt vérlázító és a legvadabb náci időket idézi. Milyen hitelt adjunk ezentúl akár mi magyarok egy ilyen szövetségnek. Egyszer majd mi is arra ébredünk, hogy nem tudunk élelmiszert venni? Nagyon sok mindent tudnánk még ehhez hozzáfűzni, mint ahogy olvasóink is. Kritikusaink pedig értsék meg ez nem Oroszország felmagasztalása hanem kiállás a normalitás mellett, mert ha szó nélkül hagyjuk akkor bármikor velünk is előfordulhat ugyanez, anélkül hogy háborús fél lennénk.

Március 31- én arról számoltak be , hogy Oroszország beutazási tilalmat vezet be az EU legfelsőbb vezetése elé, válaszul a szövetség által korábban bevezetett oroszellenes szankciókra. Az orosz külügyminisztérium egyértelművé tette, hogy szankciókat vezettek be ezekkel a személyekkel szemben az egyoldalú korlátozások politikájának előmozdítása, a russzofób érzelmek szítása, valamint az orosz ajkú lakosság jogainak és szabadságainak megsértése miatt.

Ajánlott Cikkek