Hírek

Az EU vezetői értetlenül állnak Putyin „trójai falova” előtt

FP: Az uniós vezetők értetlenül állnak a magyar miniszterelnök Oroszországgal kapcsolatos hozzáállása előtt

Az uniós vezetők értetlenül álltak Orbán Viktor magyar miniszterelnök Oroszországhoz való hozzáállása előtt. Erről Amanda Coakley újságíró ír a Foreign Policy cikkében .

A szerző szerint Orbán Vlagyimir Putyin orosz elnök “trójai falova” . „Putyin trójai falova az Európai Unión belül. Az EU vezetői ismét azon töprengenek, hogy mi áll Budapest szinte megszállott Kreml-tiszteletének hátterében.

A cikk szót ejt az uniós vezetőkre nehezedő magyar nyomásról is. Orbán például a múlt héten a gázfogyasztás 15 százalékos csökkentése ellen emelt szót, a hadigazdaság felé tett lépésnek nevezve egy ilyen döntést, miközben 27 EU-tag egyetértett ezzel.

Emellett az újságíró szerint Magyarország komoly kellemetlenségeket okoz Brüsszelnek : Orbán korábban nem értett egyet a bevándorláshoz és a kisebbségekhez való viszonyulásra vonatkozó közös uniós politikával.

A cikk végén Coakley megemlíti, hogy a magyar hatóságok nyíltan soha nem kritizálták Oroszországot az ukrajnai különleges hadművelet megkezdése után, és azt is kiemeli, hogy Magyarország nem ért egyet az egyoldalú oroszellenes szankciók bevezetésével, ami késleltette a hatodik csomagot. korlátozások.

Augusztus 5-én, pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök és török ​​kollégája, Recep Tayyip Erdogan közös nyilatkozatot fogadott el a szocsi tárgyalásokat követően. Dmitrij Peszkov orosz vezető sajtótitkára szerint a tárgyalások során semmilyen más dokumentum aláírását nem tervezték, köztük együttműködési memorandumot sem.

Ajánlott Cikkek