Hírek

Az Európai Bizottság továbbra is az invázióra készül, a Kremlben már viccelnek…

„Ha Oroszország agresszióhoz folyamodik, Európa gyorsan és erőteljesen fog fellépni” – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán, az Európai Parlament plenáris ülésén. Az elnök az ukrán–orosz konfliktusról. Nocsak, Európa milyen kemény lett hirtelen… De mindegy is, Ursula von der Leyen elismételte a leckét, és nem hibázott, pontosan felmondta, ez a lényeg.

Borítóképen: Moszkva Kreml a Moszkva folyó felől nézve (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Éden87, licenc: CC BY-SA 3.0)

Ami ennél fontosabb:

„Jelenleg számos olyan országgal folytatunk tárgyalásokat, amelyek készek arra, hogy fokozzák az EU-ba irányuló cseppfolyósítottföldgáz-exportjukat. Ennek eredményeként januárban rekordmennyiségű cseppfolyósított földgázt szállítottunk be – több mint tízmilliárd köbméter cseppfolyósított földgázt.”

Ezt szintén az Európai Bizottság elnöke eresztette el. Csak halkan megjegyezzük, az elmút egy évtizedben már régen meg kellett volna ejteni ezeket az egyeztetéseket, csak amíg olcsó volt az orosz gáz, addig ugye mindenkinek jó volt… Most persze a még drágább LNG is jó lesz!

Közben Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő egy Telegram bejegyzésben arra kérte a Bloomberget (amely orgánum korábban „élőben” közvetítette a nem megtörtént orosz inváziót…), valamint The New York Times című amerikai és a The Sun című brit napilapot, hogy ugyan közöljék már vele az ez évben esedékes orosz inváziók naptárát, mert szeretné megtervezni szabadságát…

Korábban Dmitrij Peszkov így nyilatkozott:

„A Kreml nem igazította munkarendjét a szerdai támadásról szóló hírekhez.”

Úgy tűnik, minden rosszban van valami jó is, legalább az orosz vezetőkből előjött egy kis szarkasztikus humor!

Ajánlott Cikkek