Hírek

Az európai kikötőkben lassan kifogy az üzemanyag – Bloomberg

Európa északnyugati részének kikötőit az a veszély fenyegeti, hogy a közeljövőben elfogy az üzemanyag az ukrajnai események nemzetközi piacokra gyakorolt ​​hatása miatt. Erről a Bloomberg számolt be egy iparági forrásra hivatkozva.

borítókép : Antwerpen kikötő https www.seanews.com

Amszterdam , Rotterdam és Antwerpen kikötőiben már megfigyelhető a tengeri gázolaj hiánya – derül ki az anyagból. Az elmúlt hetekben az északnyugat-európai hajókhoz használt alacsony kéntartalmú hajózási üzemanyag ára is emelkedett a régióban.

A Soren Hall bróker szerint ebben a szakaszban nem fogy ki a hajók üzemanyaga, de a tulajdonosok nehéz helyzetbe kerülhetnek, különösen, ha az “utolsó pillanatban” akarnak nyersanyagot vásárolni.

Korábban Emmanuel Macron francia elnök megjósolta , milyen következményekkel járhat Európa télen, ha megtagadják az orosz gázt. Az Ötödik Köztársaság vezetője megjegyezte, hogy Európa országai 2022 tavaszán és nyarán nem látják majd az orosz energiaforrások elleni szankciók következményeit, mivel a gáztárolókban feltöltődnek a készletek. „De jövő télen érezni fogjuk őket, ha nem lesz több orosz gáz” – zárta gondolatait.

Ajánlott Cikkek