Hírek

Az olasz elnök elítélte az orosz kultúra elleni támadásokat az ukrajnai események miatt

Mattarella olasz elnök óva intett az Orosz Föderáció kultúrája elleni támadásoktól az ukrajnai események miatt.

Csak egyetérteni tudunk az öreg sziciliaival. Csajkovszkíjnak, Tolsztojnak, egy 16 éves sportolónak, profi munkájukat komolyan jól végző embereknek mi közük a napi politikához? Nem beszélve arról, hogy az önmagát a világ csendőrének kikiáltó USA évtizedek óta követ el az emberiség ellen bűncselekményeket gazdasága fenntartása érdekében. Most is szörnyű gyáva módon kihasznál országokat és velük vívatja meg a saját háborúját. Az ukrán nép a legnagyobb áldozat mert a nyakukra ültettek egy bábut aki most adja el a maradék szabadságukat. Áldozatok az oroszok is és mindenki aki issza a levét a háborúnak. A legszörnyűbb az hogy Európa bürokratái cinikusan segítik is az egész folyamatot, és a jóembereskedés álcája mögé bújva várnak a koncra ami majd leesik az USA asztaláról.

Sergio Mattarella olasz elnök óva intett az Oroszországgal szembeni negatív attitűdök terjedésétől, amely egy ukrajnai különleges hadművelet következtében alakult ki. Elítélte azt a hozzáállását, mert szerinte az orosz kultúra sokat adott a világ civilizációjának – írja a RIA Novosztyi május 2-án, hétfőn.

Mattarella szerint a kultúra nem állhat meg a nehéz történelmi időszakokban. „Még a háború ellenére is. A kultúra egyesít. Túllép a határokon… és alapvető fontosságú a béke feltételeinek újrateremtésében” – mondta az olasz elnök a David di Donatello nemzeti filmdíjra jelöltek jelölése alkalmából tartott beszédében.

Mattarella hangsúlyozta, hogy a jelenlegi ukrajnai események “nem kérdőjelezhetik meg azokat a szellemi és kulturális kapcsolatokat, amelyek évszázadok óta szorosan összefonódnak az európai kultúra világában”.

A politikus hozzátette: Olaszország számára nehéz és kontraproduktív az a negatív hozzáállás az orosz kultúrához, amely Európában kezdődött.

Korábban a brit alsóház Munkáspárt tagja, Chris Bryant levelet írt Andrey Kelin orosz nagykövetnek .

A dokumentumban a brit politikus tagadta a russzofóbok jelenlétét a parlament alsóházában. Bryant szerint “minden brit képviselő hihetetlenül tiszteli az oroszokat”. Szerinte a brit képviselők követelései nem Oroszország állampolgáraira, hanem az orosz hatóságok intézkedéseire irányulnak.

Ajánlott Cikkek