Hírek

Az olasz választókat fenyegeti Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán előadást tartott az amerikai Princeton Egyetemen, ahol egy hallgatói kérdésre válaszolva szó szerint azt mondta: figyelemmel kísérik az olasz választásokat, és „meglátjuk a választások eredményét”, „szóval meglátjuk, ha a dolgok egy nehéz irányba mennek, én már beszéltem Magyarországról és Lengyelországról, vannak eszközeink” – idézte fel Facebook-posztjában az Alapjogokért Központ. 

Vagyis – folytatódik a bejegyzés – ha most vasárnap a jobboldali pártszövetséget bízzák meg az olasz emberek a kormányalakítással, akkor a Bizottság pusztán a kabinet politikai színezete miatt helyezhet kilátásba nyomásgyakorlást – ahogy teszi ezt hazánk kapcsán évek óta.

EZ NYÍLT BEISMERÉSE ANNAK, HOGY A BIZOTTSÁG VILÁGNÉZETI OKOK MIATT BÜNTETI HAZÁNKAT ÉS LENGYELORSZÁGOT IS,

és ha nyer az olasz jobboldal, akkor Olaszország is hasonló eljárások és vegzatúra kereszttüzében találhatja magát.

A Bizottság elnökének szavai az Alapjogokért Központ posztja szerint sajnos beigazolták a gyanút, hogy a „jogállamiságról” és „demokráciáról” szóló viták nem jogi, hanem politikai alapúak. Ahogyan politikai és nem racionális okai vannak a szankciós politikák további erőltetésének is. A kettőben az a közös, hogy

MIND AZ ÉSSZERŰTLEN SZANKCIÓKAT, MIND HAZÁNK MEGBÜNTETÉST A HAZAI BALOLDAL TÁMOGATJA –a magyarországi baloldal az uniós intézményekben lát szövetségest ahhoz, hogy revansot vegyen a jobboldal sorozatos győzelmei és saját kudarcai miatt.

Ursula von der Leyen szavai egyben nyílt beismerést takarnak:BRÜSSZEL NEM A KONTINENS EGYSÉGÉÉRT, HANEM EGYES TAGÁLLAMOK KIPÉCÉZÉSÉVEL AZ EURÓPAI EGYSÉG MEGBONTÁSÁÉRT FELELŐS.

Az Európai Unió alapítóatyái biztosan nem azért álmodták meg a békét és prosperitást hozó Közösséget, hogy XXI. századi „örököseik” ideológiai nemtetszések miatt megbontsák annak egységét, és kétséget ébresszenek Európa egységének tekintetében – zárul az Alapjogokért Központ bejegyzése.

origo.hu

Ajánlott Cikkek