Hírek

Az olasz város polgármestere Zelenszkij egyik villájáról beszélt

Az olaszországi Forte dei Marmi üdülőhelyen találták meg Zelenszkij ukrán elnök egyik villáját

Az olaszországi Forte dei Marmi üdülővárosban Toszkánában egy villát találtak, amely közvetve Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz tartozik . A ház az államfő feleségének , Elena Zelenskaya cégének a San Tommaso SRL- nél van bejegyezve – írja az Izvesztyija a város polgármesterének, Bruno Murzinak a szavaira hivatkozva.

Az elnök vagyonát bejelentették – a jövedelmi okmányok szerint a villa alapterülete 413 négyzetméter, 15 szobás. A házaspár 2015 augusztusában vásárolta meg az ingatlant. Egy 2018-as pénzügyi kimutatás szerint a birtok közel 3,2 millió euróba került Zelenskynek.

Forte dei Marmi polgármestere elmondta, hogy ezen a helyen még soha nem látta Vlagyimir Zelenszkijt, a villa jelenleg bezárt és védelem alatt áll – az erről szóló sajtóhírek után óriási figyelem irányult az ingatlanokra. Az újság újságíróival folytatott beszélgetés során a luxusingatlanok szakértője, Elena Yurgeneva elmondta, hogy most a ház 4,5-5 millió euróra becsülhető. A szakember megjegyezte, a villát aszkétának és szerénynek lehet nevezni – a ház ilyen magas ára annak köszönhető, hogy a város központjában áll. A legdrágább ingatlan a környéken.

2021 szeptemberében vált ismertté, hogy Zelensky  úgy döntött, hogy megszabadul a Forte dei Marmi-i villától – . Az adásvételi bejelentést több olaszországi luxusingatlanokkal foglalkozó weboldalon is elhelyezték. Aztán a helyi ingatlanosok azt mondták, hogy egy amerikai család havi 12 ezer euróért béreli azóta is.

Ajánlott Cikkek