Hírek

„Az olasz vezető összekevert valamit, mint úgy általában”

Nem Oroszország zsarolja az Európai Uniót gázszállítással. Az Európai Unió zsarolja Oroszországot szankciókkal és új korlátozásokkal fenyegetőzve, országai fegyveres erőit építi ki az orosz határok mentén, és mindenféle fegyvert szállít Ukrajnának. Elfelejtettem hozzátenni, hogy sok éve” – mondta Maria Zakharova az Orosz Föderáció Külügyminisztériumának hivatalos képviselője.

Borítóképen: Luigi Di Maio (forrás: https://www.esteri.it/mae/it/ministro via commons.wikimedia.org, szerző: Ministero degli Affari Esteri, licenc: CC 3.0 IT) A kép illusztráció

Miért Zaharova meglehetősen epés mondatai? Mert április 10—én Luigi Di Maio olasz külügyminiszter arról beszélt, hogy Mario Draghi olasz miniszterelnök Algériába látogat, hogy aláírja a megállapodást az országból az Appennini-fészigetre irányuló új földgázszállításról. Hozzátette; azért, hogy az algériai gázról szóló megállapodás lehetővé teszi “reagálást az esetleges orosz zsarolásokra”.

Azt csak mi tesszük hozzá, hogy Oroszország most úgy szállít gázt Európába, hogy rubelben kéri az ellenértékét, de…

A G7 országcsoport, és maga az Unió is kifejtette, hogy nem tud/nem akar rubelben fizetni. Erre pedig az az orosz válasz, hogy akkor ezt úgy tekintik, hogy az európai országok nem fizetnek, márpedig, ha nincs fizetség, nincs gáz sem…

Persze lehet, hogy az egyébként sem lesz…:

Magyarország bejelentette, hogy kész rubelben fizetni, mire persze Washingtonból (honnan máshonnan, ha nem onnan, ahol azt gondolják, mindent is ők szabályozhatnak!), meg is jött a válasz:

Ajánlott Cikkek