Hírek

Az orosz ENSZ-nagykövet figyelmeztet: …tragédiába torkollhat!

Újabb figyelmeztetés érkezett orosz részről arra vonatkozóan, hogy amit csinál, az fokozza a feszültséget, és most már olyan magasra emelte a tétet, hogy ha kipattan valami, akkor annak szörnyű következményei lesznek. Ugyanezt papitában persze az ellenoldalon is előadják, ugyanakkor látni kell; amerre most haladnak a dolgok, azt tényleg igen rossz irány!

Borítóképen: 9A83ME hordozórakéta az S-300VM Antey-2500 rakétarendszerből (forrás: http://vitalykuzmin.net/?q=node/384 via commons.wikimedia.org, szerző: Vitalij V. Kuzmin)

„Nagyon komolyan aggódunk, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei addig feszíti a húrt, amíg ennek a játéknak akkorára nő a tétje, hogy igazi tragédiába torkollhat. A tragédia felelősei pedig azok lesznek, akik ránk erőltették ezt a veszélyes játékot, de a nemzetközi közösség sem ártatlan.”

Gennagyij Gatilov, Oroszország genfi ​​ENSZ-nagykövet így fogalmazta meg gondolatait, melyet az RT közölt olvasóival. Na feledjük, bár neve mostanában nem sokszor szerepel a hírekben, ő az egyik legrangosabb orosz diplomata!

A fent idézett mondathoz hozzátette: a mindent vagy semmit megközelítés jól ismert a diplomáciában, és „sokszor alkalmazták a nemzetközi kapcsolatok történetében”.

A nagykövet gondolatai egybecsengenek a Kreml véleményével, miszerint annak ellenére, hogy Oroszország többször jelezte, Ukrajna nem akarja kötelezettségeit teljesíteni, de a nyugati politika nem is akarja megoldani a helyzetet. Ennek következménye, hogy bár már több forduló is lezajlott a nyugattal folytatott tárgyalásokból, de Oroszország semmi érdemi áttörést nem ért el biztosági aggodalmai megoldására.

A végén nyomatékkal közölte, hogy fentiek okán az orosz csapatok maradnak az ukrán határ közelében!

Ajánlott Cikkek