Hírek

Az orosz fegyveres erők újabb külföldi zsoldosbázist bombáztak le most a Rivne régióban

borítókép :Fotó: RIA Novosti / Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma

Az orosz fegyveres erők nagy pontosságú cirkálórakétákkal mértek csapást a külföldi zsoldosok és ukrán nacionalisták kiképzőközpontjára a Rivne régióban. Ezt március 21-én jelentette be az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov tájékoztatóján.

„Március 21-én éjjel nagy pontosságú, légi indíttatású cirkálórakéták támadták meg a Rivne régióban található Novaja Ljubomirka kombinált fegyverzetű gyakorlótér kiképzőközpontját ‹…›” – mondta Konasenkov

A stámadás következtében több mint 80 külföldi zsoldos és nacionalista vesztette életét. Emellett egy lőszerraktárt és egy gépesített dandár főhadiszállását is ágyúzták Selets község közelében. A vezérőrnagy szerint az éjszaka folyamán 44 katonai létesítményt értek találat, köztük négy parancsnoki állomást, hat Buk M-1 rendszert és négy fegyverraktárt. Két ukrán drónt is lelőttek Csernobajevka és Cirkuny települések felett.

Megjegyzendő, hogy a különleges hadművelet ( háború) kezdete óta 216 drónt, 180 légvédelmi rakétarendszert, 1506 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 152 rakétavetőt, 592 tábori tüzérségi ágyút és aknavetőt, 1284 speciális katonai járművet szállítottak. megsemmisült. Március 20-án arról számoltak be, hogy az Orosz Aerospace Forces rakétatámadást hajtott végre az ukrán különleges műveleti erők kiképzőközpontja ellen Zsitomir közelében, ahol külföldi zsoldosok állomásoztak. 100 fegyverest semmisített meg.

Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyaláson március 16-án az orosz delegáció vezetője kijelentette, hogy ha új külföldi zsoldosokat fedeznek fel Ukrajnában , akkor ugyanaz a sors vár rájuk , mint a lerombolt bázison tartózkodókra. a Lviv régióban 13 Martha.

Aztán az orosz védelmi minisztérium szerint nagy pontosságú fegyverek csaptak le az ukrán fegyveres erők kiképzőközpontjaira Starychi faluban és a Lviv régióban található Yavorovskiy katonai gyakorlótéren. A támadás következtében akár 180 külföldi zsoldos és egy nagy külföldi fegyverszállítmány pusztult el.

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 3-án kijelentette, hogy Ukrajnában a zsoldosok és a nacionalisták emberi pajzsként használnak civileket és külföldieket .

iz.ru

Ajánlott Cikkek