Hírek

Az orosz fekete-tengeri flotta parancsnok-helyettese meghalt a Mariupolért vívott csatákban

Altabaeva szenátor bejelentette a fekete-tengeri flotta helyettes parancsnokának halálát a Mariupolért vívott csatákban

A fekete-tengeri flotta helyettes parancsnoka, Andrej Palij 1. fokozatú kapitány meghalt a Mariupoléert vívott harcokban – mondta táviratában Jekatyerina Altabajeva szevasztopoli szenátor .

„ Szevasztopol súlyos, helyrehozhatatlan veszteséget szenvedett el. Az ukrajnai “különleges hadművelet” ( háború) során, a Mariupol náciktól való felszabadításáért vívott harcokban meghalt a Fekete-tengeri Flotta helyettes parancsnoka, Andrej Nyikolajevics Paliy elsőrangú kapitány” – írta.

A szenátor elmondta, hogy Paliy a Fearless rombolón, az Ochakov nagy tengeralattjáró-elhárító hajón szolgált. 2008-ban részt vett a Grúziát békére kényszerítő műveletben. Altabaeva hozzátette, hogy személyesen becsületes és tisztességes embernek ismerte a tisztet, és részvétét fejezte ki családjának.

Korábban a Donyecki Népköztársaság (DPR) területvédelmi főhadiszállása bejelentette 541 ember evakuálását Mariupolból Bezymennoe faluba. Most ott vannak a segítségnyújtás pontján, amelyet a DPR rendkívüli helyzetek minisztériuma küldött ki. A parancsnokság azt is közölte, hogy március 5-től március 20-ig 2973 ember érkezett Bezymennoye-ba.

Ajánlott Cikkek